opgeruimd staat netjes

Is dat bij jullie ook zo: een bureau dat vol ligt met rommel wanneer je aan het werk bent? (En ook wanneer je niet aan het werk bent. #roloog) Hier werd dat opgelost door een ladeblok dat alle klein gerief huisvest: lade open, rommel erin, lade dicht. Makkelijk.
Maar aangezien ik, naast mijn 14 wekelijkse lesuren, nog eens datzelfde aantal uren thuis werk, neemt dat niet weg dat er toch nog steeds vanalles blijft rondslingeren. Gewoon omdat ik het heel vaak nodig heb. Paperclips en een nietjesmachine, schrijfgerief en een perforator. Om maar iets te noemen. Mijn bureau staat in de keuken, waardoor de deur dicht doen (out of sight out of mind) geen oplossing is. Mooie bakjes/mandjes/opbergers daarentegen, dat zou het wel eens kunnen zijn!

snappap boxes

Ik kreeg van Eve, de vrouw achter Malieke en Co, wat testgerief voorgeschoteld. SnapPap bijvoorbeeld.  Ja, ik weet het, ik dacht ook “SnapWat?”. SnapPap dus, een vegan alternatief voor leder. Het product is gemaakt van cellulose, latex en wat kleurpigmenten en is op geen enkel manier schadelijk voor het milieu of je gezondheid. Het scheurt niet, is slijtvast en naait like a dream.

snappap boxes

Dus ik maakte mandjes of bakjes, wat je wil, van de cognackleurige variant. Ik zag bij Ikea vilten manden die m.b.v. drukknopen van een platte lap tot een vierkante mand kunnen worden geplooid. Dus ik deed iets soortgelijks. Het vroeg wat tel- en rekenwerk, maar ik slaagde er toch in om 2 mandjes te vouwen en vast te maken met kamsnaps. Er kwam geen naaien aan te pas.

snappap boxes


De kamsnaps zijn er ter definitieve bevestiging, maar je zou ze ook effectief kunnen doen werken. Ik dacht gewoon niet dat ik die mandjes ooit zou platplooien en opbergen, vandaar.

snappap boxes


snappap boxes

Met de restjes maakte ik iets wat ik Elske zag doen op IG. Een supergemakkelijk projectje waardoor ik eindelijk van die wirwar van draden en kabels af ben, i-de-aal!

snappap boxes

snappap boxes


Mijn mandjes werden ondertussen ‘rommelmandjes’, maar je zou er even goed plantjes in kunnen zetten bijvoorbeeld. Of misschien maak ik nog wel eens een large versie voor rondslingerend speelgoed. Kan perfect.

snappap boxes

** Deze blogpost werd geschreven in samenwerking met Malieke en Co **

2 gedachten aan “opgeruimd staat netjes”

Reacties zijn gesloten.