de boekenhoes van hilde

Soms zijn de eenvoudigste dingen de mooiste.

Lang voor ik kledij maakte, naaide ik onnoemlijk veel andere dingen. Kussenhoezen en dekentjes waren waarschijnlijk favoriet, maar in de categorie ‘prularia’ naaide ik ook klein gerief. Van ritstasjes tot verjaardagskronen en knikkerzakjes tot speldenkussentjes. Maar een boekenhoes, dàt kan ik mij niet herinneren dat ik dat ooit maakte. Nochtans is het zo’n fantastisch gegeven: in plaats van een boek kado te doen in kadopapier, maak je een mooie boekenhoes op maat.

boekenhoes 1


Smartphoto vroeg me om hun fotoboeken eens uit te proberen. De gelegenheid waarvoor ik een album wilde maken is het lentefeest van Lady Lucille. Het nichtje heeft 6,5 levensjaren op de teller en mij leek een lentefeest het ideale moment om de mooiste foto’s van haar leven tot nu toe te verzamelen in een tof boek.

boekenhoes


Zo gezegd, zo gedaan. Al weet ik niet zeker of mijn broer het een topidee vond om uit duizenden foto’s een selectie van een paar honderd te moeten maken voor mij… Op mijn beurt selecteerde ik opnieuw tot een 80-tal en gebruikte dan de eenvoudige Smartphoto-software om een plezant album te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar ik hou van eenvoud dus deed ik weinig toeters en bellen en liet de foto’s voor zich spreken.

boekenhoes 2

boekenhoes (collage2)

De hoes errond maakte ik volgens de uitermate duidelijke tutorial van Hilde, eentje die ik al heel lang geleden pinde en die nu eindelijk van pas kwam. Dankjewel, Hilde, voor al het voorbereidende rekenwerk en de duidelijke handleiding!

boekenhoes (collage1)


Het boek is 21 x 21 cm groot, heeft een harde kaft en past prima in de op maat gemaakte hoes die ik liet sluiten met velcro. Je zou dat ook met kamsnaps kunnen doen, maar ik was bang dat het vele gedruk op de knopen het boek zouden beschadigen.

boekenhoes (collage)


Ik weet één ding: als ik nog eens een boek kado doe aan iemand, dan maak ik opnieuw zo’n hoes!

boekenhoes 3

** Dit blogbericht werd gedeeltelijk geschreven in samenwerking met Smartphoto. **

7 gedachten aan “de boekenhoes van hilde”

  1. Die handleiding is hier al ettelijke keren met plezier gebruikt, ik maak er ook gsm-hoesjes mee. (het keren is dan wel niet zo evident…) Mijn schetsblok kreeg ook een hoes op maat, de gps van oma en opa, tablets, en boeken natuurlijk ! Zo'n 'jaaroverzicht' in fotoalbum is een topidee, dat ga ik pikken… hier wordt er eentje 18 deze zomer…Lady Lucille is een echt model seg !

Reacties zijn gesloten.