all weather sweater – the sequel

Vorige week stelde ik jullie de all weather sweater voor, en ondertussen zag ik hier en daar alweer wat exemplaren verschijnen, heel fijn om te zien. Ook ik schoot opnieuw in gang met het patroon maar maakte het mezelf heel gemakkelijk door enkel het voor- en rugpand te gebruiken. Geen mouwen dus, en dan krijg je dit:

the AWS - short sleeved


Een lente- of zomerversie van de AWS, want hij moet zijn naam waarmaken, toch? Trouwens, Laura deed het mij deze week al voor.

the AWS - short sleeved


Voor de muntgroene versie gebruikte ik een tricot van Nosh Organics met bijpassende boordstof. Jongens, wat is dat toch een gerief! Ik kan tegenwoordig nog maar moeilijk sweaterstoffen kopen wanneer ik niet zeker weet of ik wel de perfecte boordstof ga vinden… Deze versie valt o.w.v. de tricot erg soepel en draagt zoals een T-shirt. Ik diepte de hals ook wat uit.

the AWS - short sleeved

Dochter 2 is nogal into Spaans tegenwoordig, én bovendien galmt De Jeugd van Tegenwoordig hier geregeld door het huis, dus een grappig opschrift was snel beslist.

the AWS - short sleeved


De marble versie maakte ik in een iets stevigere french terry uit Bambiblauws About Blue Fabrics die ik won bij Eulala C’est Chic. Hierbij was witte boordstof de beste keuze.

the AWS - short sleeved


De boorden aan de mouwen maakte ik breed, om het sweatergevoel te bewaren. Maar dat zou even goed zònder of met smalle boordjes werken voor meer een T-shirt-effect.
Dat dit een supersnel project is moet ik jullie niet vertellen: 2 patroondelen en wat boordstof. Makkelijker kan bijna niet.
** This blogpost is partially written in cooperation with Nosh Organics **

3 gedachten aan “all weather sweater – the sequel”

  1. Staat zeker hoog op mijn to do lijstje! Ik kan de patroonbladen die bij je boek zaten nergens meer vinden dus troost ik me maar met je nieuwe patroontje! 😉

  2. Zo tof! Hier ligt een eerste AWS geknipt klaar, alleen nog in elkaar stikken, ik kijk er al naar uit!

Reacties zijn gesloten.