all weather sweater – free pattern

Sinds ik voor Dochter 2 een trui tekende die haar perfect bleek te passen én die bovendien de volledige goedkeuring kreeg op alle vlakken, van haarzelf én haar zus, broedde ik op een plan om het patroon te digitaliseren en voor jullie beschikbaar te stellen. Nu ben ik geen totale computer nitwit, maar patronen digitaal krijgen is iets waar ik (nog) geen kaas van at. Enter Griet van Emma & Mona, die bijna onmiddellijk haar ‘diensten’ aanbood en me met veel enthousiasme hielp. Hartelijk dank, Griet! x

all weather sweater launch


De All Weather Sweater (aka de AWS) is een sweater voor meisjes vanaf een jaar of 13-14, oftewel pubers die al in volwassen maten passen maar er niet persé als een volwassene willen uitzien.

all weather sweater launch


De sweater heeft schuine zijnaden en is kort van lengte. Hij is beschikbaar in maten S, M en L. Mijn dochters (14 en 16) dragen hem in maat M (ze zijn beiden ongeveer 165cm groot, hun gewicht mag ik hier niet delen ;-)).

all weather sweater launch

Ik gebruikte hier de effen kleurtjes van de laatste See You At Six collectie, voornamelijk omdat die bijpassende boordstoffen me zo’n grote fan maken. Gedaan met zoeken naar de meest passende kleur. De opdruk maakte ik met mijn Cameo en zijn twee woorden die gewoon in de bibliotheek van het Silhouette-computerprogramma zitten. Gemakzucht noemen ze zoiets.

all weather sweater launch


Deze sweater is een goed basispatroon, net zoals de oversizede Emma-trui van Griet, waarmee je alle kanten op kan. Mijn testers bewezen dat: accenten aan de mouwen zoals bij de AWS van Julie en ook van An en Emma. Of volledig doorgesneden voorpanden en mouwen zoals bij Leonie. Natuurlijk kan je hem ook supereenvoudig houden, zoals de versies van Nicky, Joia en Stien. Annelies maakte voor haarzelf een zacht veelkleurig exemplaar en Miek deed iets met een geweldige fake applicatie. Laura en Fabienne accentueerden dan weer de schuine zijnaad. Ik moet jullie niet vertellen dat ik heel erg blij ben met zoveel trotse meters voor mijn nieuwe baby.

all weather sweater launch

Je kan het patroon gratis en voor niks HIER downloaden. Uiteraard enkel voor eigen gebruik, niet voor commerciële doeleinden of het geven van workshops.

all weather sweater launch


weetjes:
– naadwaarde (1cm) is niet inbegrepen!
– de 3 patroondelen worden tegen de stofvouw gelegd, het voorpand en het rugpand knip je maar één keer, de mouw twee keer
– voor de boorden gebruik je best boordstof
– de tailleboord en mouwboorden knip je 11cm hoog, de breedte is afhankelijk van de rekbaarheid van je boordstof (ik neem vaak 85% van de oorspronkelijke breedte)
– de halsboord knip je 5cm hoog

all weather sweater launch

Natuurlijk hoor of zie ik het graag als jullie er iets mee aanvangen. Als jullie willen mogen jullie op Instagram de hashtags #AWS #allweathersweater en #byevamaria gebruiken, of @byevamaria gewoon taggen in je bericht, zo mis ik geen enkel exemplaar. Op Facebook kan je eventueel mijn pagina vermelden. Moest je erover bloggen, dan is het altijd fijn om even naar hier te verwijzen.

all weather sweater launch

En een extra weetje:
ik tekende het patroon op de tonen van de lovely Angèle die in La loi de Murphy zingt:
would be better in my sweater than be outside in this weather
en meteen was de naam van het patroon geboren.

Veel plezier ermee! x

50 gedachten aan “all weather sweater – free pattern”

 1. Heel gaaf! Eens printen en zien of mijn 150cm tellende dame al toekomt met de S.. Dien schuine zijden zijn zo tof he?!

  1. Ik geloof nooit dat die 15cm lengteverschil enkel in jouw bovenlijf zit, toch? Ik zou het gewoon even nameten op het patroon, en kijken of het écht nodig is. Ik maak voor mezelf de M en verleng hem niet (ik ben 176cm groot).

 2. Alright, ik heb mijn volgende sweaterpatroon (voor mezelf, deuh!) ook gevonden! Vandaag afgedrukt, ik heb er al mega zin in! Een dikke merci voor het delen!

 3. Wat geweldig dat je het patroon met ons deelt! Staat hier nu zeker op het lijstje om te maken!
  Vimke

 4. Superleuk patroon! Van harte dank je wel voor het publiceren. Met twee puber-dochters gaat die sweater hier zeker gemaakt worden en wel meer dan eens ook. Ik heb het zojuist uitgeprint, ga zondag naar het Stoffenspektakel dus de timing is perfect. Nogmaals van harte bedankt.

 5. Wauw, bedankt voor het patroon! Een van de eerste echt mooie stukken die ik voor mezelf maakte, en hij zat ook supersnel in elkaar 🙂 nu hoop ik bijna op koude dagen zodat ik hem aankan hihi

 6. Ben er hier aan begonnen.
  Maar nu zie ik dat de mouw een stuk beder is dan het stuk waar ze aan moet. Klopt dat of heb ik iers mis gedaan?

  1. Hey Mieke, er zit inderdaad een verschil tussen de mouwkop en de mouw zelf. Ik digitaliseerde het patroon niet zelf, dus ik zou dat eens moeten uitpluizen hoe dat gebeurd is. Je jan de mouw bovenaan gewoon wat smaller tekenen hoor, maar wel de zoombreedte behouden. Succes!

Reacties zijn gesloten.