beertje

De Berlin Beat uit mijn boek Urban Style werd hier al heel vaak gemaakt, in zijn oorspronkelijke versie of in de gestripte variant. Het is een makkelijk patroon want ongevoerd, dus eigenlijk zit zoiets wel snel in mekaar.

beary berlin beat (close-up 2)

beary berlin beat
beary berlin beat (close-up)

Ik kocht bij Bambiblauw in de solden een berenzacht stofje waaruit ik een bomber voor Dochter 2 wou maken. Maar wel een gevoerde, de winter trotseren op de fiets mag wel wat extra warmte hebben.

beary berlin beat (collage)

beary berlin beat (inside)

De voering recupereerde ik van deze Vilette. Op een dag vond ik die Vilette namelijk aan de kapstok met een volledig doorgescheurd rugpand… Don’t ask. Er was een getuige bij die mijn verontwaardiging heeft mogen aanschouwen. Enfin, de Vilette was niet meer te repareren maar de voering te mooi om weg te gooien.

beary berlin beat (back)

beary berlin beat (close-up 1)


En zo geschiedde: een berenjasje, oftewel de Beary Berlin Beat. Want beren horen bij Berlijn zoals handjes bij Antwerpen. Ofzoiets.

En voor wie het zich afvraagt: het hemd is ook zelfgemaakt. Niet door mij maar wel op vraag van mij, precies 30 jaar geleden toen ik 15 was. Mijn grootmoeder naaide het en het is zo perfect afgewerkt dat het griezelig is. Iets wat ik toen niet zag natuurlijk, maar nu des te meer apprecieer.

12 gedachten aan “beertje”

  1. De dochter ziet me niet graag meer komen, na dat voorval denk ik. Ocharme 😉
    Gelukkig heb je nog wat kunnen recupereren nu.
    Veel hartjes voor dat vintage naaisel van je oma.

  2. Amai, zo'n mooie bomber! Heerlijk zo'n flashy binnenkantje hé! En die griezelig mooi afgewerkte oma-naaisels, daar heb ik er hier ook nog eentje van liggen. We hebben nog veel te leren, denk ik dan, hihi. 🙂

Reacties zijn gesloten.