haantje de voorste

De wintercollectie van See You At Six Playtime was er eentje waar ik het meeste van kocht. Ik liet iedereen in huis (behalve ikzelf) een sweaterstof kiezen, want sweaters, daarvan heb je er nooit te veel.

rooster sweater


Niet alles verliep volgens plan. De ’tracks’ – gekozen door de Zoon – werd een sweater voor een petekind (#oeps). De Dochters kregen wel wat ze vroegen, de ‘blurs’ en ‘milk’ truien zagen jullie hier al. (En dat digitale patroon, dat komt goed!). De Husband koos de ‘roosters’ voor zichzelf, maar het verwerken ervan werd op de lange baan geschoven. Door mezelf. Het zit zo: die hanen zijn geweldig, maar mijn Husband is niet bepaald de kleinste en schraalste man die ik ken. Met andere woorden: dat zouden wel héél veel hanen op een mannenlijf zijn… Ik durfde niet.
Dus kreeg de Zoon een hanensweater. Ik gebruikte het patroon van de leather sweater uit La Maison Victor nog eens, maar schrapte de schouderstukken. Een prima basispatroon, en meer heeft deze print ook niet nodig vind ik.

rooster sweater 3


Ik kreeg alle patroondelen nèt naast mekaar uit de stofbreedte, wat betekent dat ik van mijn 2 meter nog steeds 150 cm overhou, dus die roosters zullen hier nog wel eens verschijnen. Zag je trouwens wat Naomi ermee deed voor haar dochter? Geweldig!

rooster sweater (college)

Op de foto’s draagt hij trouwens ook zijn nieuwste skinny. Het is er eentje van Dutch Dream Denim en wat een topbroek is dat zeg! Op de knieën zit een dubbele laag jeans waardoor ze – fingers crossed – langer zouden moeten meegaan. Ik weet niet hoe dat bij jullie gaat, maar lange broeken overleven hier maar een paar maanden ter hoogte van de knieën, ook al wordt de Zoon bijna 11 en zou je denken dat hij nu wel geleerd heeft om op zijn achterpoten te staan… Not. (#roloog)

rooster sweater 1

Ik duim dus voor een lang leven van de broek, en vooral ook van de sweater natuurlijk. En stiekem kijk ik alweer uit naar de lentecollectie van SYAS… Want sweaters, daarvan heb je er toch nooit te veel?

rooster sweater 2

8 gedachten aan “haantje de voorste”

  1. oooh die hanen blijven toch lokken… wat betreft de knietjes , 13, 15 en 17 jarigen kunnen dat ook nog gebruiken, die dubbele laag, en ik mag niet eens rologen want, ahum, ik zelf ook …

  2. Die hanenstof vind ik zelf geweldig, alleen riepen de kinderen bij de lancering al van ver: 'wij zijn wel geen kiekens hé mama', geen hanen dus hier. Versleten broeken aan de knieën dat heb ik nog nooit meegemaakt, nu en dan sterft er hier een sweater door een spaghettivlek, gisteren de banaantjes van Eva Mouton, snif snif.

  3. Perfect patroon gekozen voor deze stof. Dat heeft inderdaad niet meer nodig en sweaters heb je inderdaad nooit genoeg. Het blijft één van mijn fovoriete stofjes! <3

  4. Ahhh mooie sweater en goede tip voor de jeans! Hier ook zo’n geval met gescheurde knieën altijd… vallen de broeken smal? Want ik heb een mager ventje rondlopen.

  5. Topstofje hé, dat! Hier heeft de man het gekozen voor een trui voor hem. Jouw man staat er anders ook geweldig mee.

Reacties zijn gesloten.