SYAS sweater in stereo

Een hele week niet geblogd. Vroeger kondigde ik dat aan met een ‘blogvakantie’, tegenwoordig gaat het leven in een sneltreintempo aan mij voorbij. Things change.
Het is niet dat ik niet naai, het is vooral de combinatie van gebrek aan licht én/of pubers die niet thuis zijn. Wat maakt dat ik naaisels wel genaaid krijg maar niet gefotografeerd en dus ook niet geblogd. Er zijn ergere dingen natuurlijk, maar ik word niet gelukkig van foto’s nemen om 16u45 op een donkere januaridag, zoals daarnet, en ze dan te moeten overbewerken zonder deftig resultaat. Al zing ik stilletjes in mijn hoofd “Let it go, let it gooooo…”.

SYAS sweater x 2

SYAS sweater x 2

Het sweaterpatroon dat ik zelf tekende voor deze colourblock-trui, werd een beetje bijgewerkt. Ondertussen ben ik er blij mee: hij is wat oversized, heeft schuine zijnaden en is vooral niet te lang. Te lange sweaters worden hier afgevoerd door de Dochters. Don’t ask me why.

SYAS sweater x 2

Ze kozen allebei hun favoriete print uit de laatste collectie van See You At Six en namen precies wat ik verwachtte: de oudste ging voor de ‘blurs’, de jongste voor ‘milk’. Ik ben meestal niet geneigd om zwart te kiezen voor mijn kinderen, het matcht niet altijd met hun bruine vel, maar in het geval van de melkkartonnen mocht het wel. Ze zei me zonet dat ze nog nooit zoveel complimenten op een trui had gekregen op school als vandaag, dus dat zegt ook wel wat.

SYAS sweater x 2

SYAS sweater x 2

Ik speel met het idee het patroon in een paar maten uit te tekenen, voor jullie. Als ik uitgevogeld krijg hoe ik dat daarna online krijg, dan horen jullie het wel. 

25 gedachten aan “SYAS sweater in stereo”

 1. oooh dat lijkt me wel iets dat patroon, ik kocht teveel sweaterstof (ben er nog niet uit of ik ook teveel betaalde of gewoon teveel kreeg 😉 ) en zou dus nog eentje voor mijn zus kunnen maken maar die heeft iets minder aansluitende lange smaak dan ikzelf dus dit zou ideaal zijn
  schone sweaters trouwens!

 2. Zalige zussen, zalige naaisels…
  Zo'n trui zou ook wel iets zijn voor Joía, voor haar mag het ook allemaal wat korter zijn 😉 Gotta love teenagers!!

 3. Oh ja graag! Kan ik hier op de 'fashion en pattern design-school' rondlopen met een 'ByEva'-sweater 😀
  Vimke

 4. Net thuis van een dagje shoppen, en je raadt het nooit: ik kocht helemaal niks. Overal dacht ik: dat kan ik ook maken. Dus laat maar komen, je patroon, dan vul ik de kasten daarmee!

 5. mmm, ja, een uitgetekend patroon zou misschien wel iets zijn ja. momenteel heb ik de grootste emma-sweater wat 'vertekend' naar iets waar ik zou moeten in passen. Ik zette het nog niet in elkaar, dus geen idee of dat wat wordt.
  en herkenbaar van dat niet kunnen bloggen omdat ik de modellen maar zelden bij klaarlichte dag zie. Ik word er ook allerminst vrolijk van.

 6. Tieners en hun kledingstijl…
  Ik heb het al lang opgegeven om dat te proberen doorgronden.
  En zo een tienerpatroon dat zie ik wel zitten.

 7. Super! Mijn tienerdochter zou dankbaar zijn voor dat patroon…en ja, hier moet het ook kort ;-). De sportzak voor de atletiek scoorde hier ook hoge punten,vooral bij zoon Jeff (die ook atletiek doet en dezelfde spikes heeft) omwille van de teksten erop 😉

 8. Wat een coole sweaters ! Tof mini-ideetje om het stofmerk als label te gebruiken. En dat patroon ? Vooral doen. ik ben geïnteresseerd. Maar dat zal je al wel verwacht hebben .

 9. Heel herkenbaar! Die tieners hebben tegenwoordig een heel eigen programma waar moeders met fototoestellen niet meer in passen! En dat het heel schoon truien zijn moet ik je niet meer vertellen hé! Stof, model, het plaatje klopt! ;D

 10. Het licht is dezer dagen inderdaad verre van ideaal, maar de truien van je dochters zijn dat des te meer hoor!! Als je het patroontje klaar hebt komt het zeker bij op het to-sew-lijstje voor mijn bijna 13-jarige.

Reacties zijn gesloten.