een schattige tijger

Ik begin met een bekentenis.

Tot half november sliep de Zoon in een shortama.
Ja, soms ben ik een moeder die aan plantrekkerij doet. Ik legde gewoon een fleece dekentje bovenop zijn bed en hoopte dat de nachten niet heel erg koud zouden worden. 
#shameonme
In my defense: de stof voor een zelfgemaakte pyjama of twee lag klaar hoor (want no way dat ik pyjama’s koop), alleen ontbrak de goesting. Uiteindelijk raakten ze af, zo ergens eind november. En vandaag maakte ik een 3de exemplaar, want ik scoorde een geweldig stofje in de solden!

tijger pyjama

De tijgers van La Maison Victor lagen al eerder naar mij te lonken, maar zonder duidelijk plan koop ik geen duurdere stoffen. Tot ik ze in solden tegenkwam bij Huis van Katoen

tijger pyjama (roar)


Ik maakte de Movie Night PJ van Sew A Little Seam, een patroon dat ik zo tof vind omwille van zijn slim fit. Doet me wat denken aan ouderwetse opa-pyjamaatjes.

tijger pyjama 1

tijger pyjama 2

tijger pyjama 3

We namen foto’s met de échte tijger hier in huis, die voor de verandering toch eens 1 minuut wilde blijven liggen 🙂

tijger pyjama (close-up)


Ik gebruikte donkerblauwe boordstof als afwerking. Ik vind donkerblauw een vreselijke kleur, maar hier past het eigenlijk wel goed.

De andere, eerdere exemplaren maakte ik in een dierentricot van bij Madeline, en de fietsjes won ik bij Eulala C’est Chic.

pyjama x3

15 gedachten over “een schattige tijger”

  1. Senne slaapt in boxershort – hij start met pyjama maar doet na 5’ alles al uit – Jakob heeft het vast ook warm zo let een pyjama … ik zou snel wat shorts maken 😉

  2. Ik ga er vanuit dat als ze het koud hebben 's nachts, ze wel zullen wakker worden en een dekentje bijnemen. Maar uw probleem is opgelost, deze pj's zullen wel gedragen worden!

  3. Zalig!! Ik ging eerst altijd voor losse pyjama's, maar een tijdje geleden testte ik een slimfit pyjama en mijn zoon is er zot van. Blijkbaar slaapt dat zalig!

    Oh, die tijgertjes!! Ik heb dat stofje al vaker zien liggen, maar zag er niet meteen een gewoon kledingstuk in voor mijn zoontjes, maar zo'n pyjama is geweldig!!

    Mooi slaapgerief!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *