winterse raven jurk

Toen ik ergens in november voor de zoveelste keer bij Madeline langsging, werd er toevallig nieuwe stof geleverd. Een winterse crêpe in de prachtigste kleuren. Er zat zelfs een petrolblauwe bij die me wel kon bekoren, niet te geloven 😉

raven jurk 2


Ik wist meteen dat de stof ideaal zou zijn voor een Raven jurk uit LMV. Een eenvoudige jurk die al meer dan een jaar op mijn planning stond maar nooit gemaakt werd bij gebrek aan stof-crush. Tot dan dus.

raven jurk (collage)


Ik nam, uit gewoonte, de kakikleurige variant maar onderweg naar de kassa bedacht ik me. De roestkleurige/baksteenrode variant was minstens even mooi.

raven jurk

Et voila, de uitvoering van het plan moest wachten tot in het nieuwe jaar, maar hij is er: mijn winterse Raven jurk!

raven jurk 1

raven jurk (close-up)

Ik zag trouwens dat Frouke er ook al eens eentje maakte in een effen kleur. Prachtig vond ik die.

raven jurk 2

Ik maakte lange mouwen, met een elastiekje in plaats van een gerimpelde manchetboord. Ik knipte de jurk initieel ook 4 centimeter langer, omdat mijn lengte en de LMV-patronen geen goede combi zijn. Maar mijn ongeconcentreerde ik vergat die 4 centimeter extra te knippen aan het rugpand, waardoor ze ook aan het voorpand er weer af moesten. Echt te kort is de jurk nu niet, maar moest ik een tweede maken dan zou ik hem toch verlengen. Met blote benen durf ik deze lengte niet aan.

raven jurk (collage1)


Deze wintercrêpe is echt een zaligheid om te verwerken én om te dragen: moest je nog een stijlvolle stof zoeken voor een all-round jurk: zeker doen! (verkrijgbaar in 4 prachtige kleuren: roest, kaki, petrol en navy)
** Dit blogbericht werd geschreven in samenwerking met Madeline de Stoffenmadam **

16 gedachten aan “winterse raven jurk”

  1. Super mooi! Ik heb uit die kleur een bloesje gemaakt en misschien moet ik toch eens een jurkje maken, uit blauw ofzo 😉

  2. Wat een prachtige kleur! Hier is het nog altijd een favoriet en eigenlijk zou ik graag nog een tweede bij willen, dat kaki stofje spreekt me wel aan.

  3. Oh zo mooi!!! Met panties is deze lengte superleuk! En dat stofje is zalig!! Ik krijg nu ook zin in een exemplaar!

  4. Herfst en roest, het blijft een ideale match als je 't mij vraagt!
    Zelf ben verslingerd aan de Rosa jurk (lijkt er erg goed op eigenlijk), maar nu ik die naden van de Raven bekijk, moet ik me misschien toch eens aan het tekenen zetten.

Reacties zijn gesloten.