tienertrui in geel en blauw

Geel. Het is een kleur waar ik niet zo heel erg zot van ben, tenzij het okergeel is. Maar het chocoladevel van mijn kinderen en geel: dat is werkelijk een match made in heaven. Dus koos ik bij Nosh (ja, de berg Nosh-stoffen hier is groot) een effen sweaterstofje uit in een kleur die het gebrek aan zon momenteel moet compenseren.

colourblock sweater 3


Het eerste plan was een bedrukte sweater, ik pinde een hoop plezante quotes. Maar gaandeweg bedacht ik dat het type sweater dat momenteel nogal hot is bij tieners ook wel het proberen waard was. Een sportief uitziende trui, met strepen en lijnen en wat colour-blocking, zoals hier, hier en hier. Bovendien had ik nog een lapje blauwe Chat Chocolat liggen die wel mooi paste bij dat geel.

colourblock sweater 1


Ik tekende een patroon met zijnaden die schuin richting voorpand lopen. Ik keek dat af van een gekochte sweater van Dochter 2, eentje die haar goed zit.

colourblock sweater 2


Tussen het geel en blauw kwam nog een subtiele roze paspel en ik zette de naam van Dochter 2 (zonder klinkers) in gouden flexfolie als ‘merk’ op het voorpand.

colourblock sweater


En hoera voor de bijpassende boordstoffen die Nosh ook voorziet, het maakt dat een zelfgemaakt kledingstuk er meteen minder amateuristisch uitziet, toch?

colourblock sweater (collage)

Het patroon zelf moet ik nog wat fine-tunen, maar ik denk dat het een blijvertje wordt!
** This blogpost was written in cooperation with Nosh Organics **

18 gedachten aan “tienertrui in geel en blauw”

  1. Kga het pinnen. De dochter heeft nog steeds hare puberstijl niet ontdekt, dus ik blijf proberen (en vooral vloeken en met mijn ogen draaien)

  2. Oh superleuk seg! Ik dacht even dat je de nieuwe collectie van SYAS gebruikt had, maar die Nosh is ook een hele mooie combo!

  3. Superidee dat medeklinkerlabel. Ik ben al een tijdje aan het denken over een labeltje om in zoonlief zijn truien te strijken, maar ik denk dat ik het nu ineens weet šŸ™‚

  4. Tienertrui, tienertrui. Ik zou em zo dragen! En misschien gaan er dan meteen een jaar of … 15 van de teller. šŸ™‚ (Ok, zoveel hoeft nu ook weer niet.)

Reacties zijn gesloten.