enveloppetasjes à la Tilly

Elk jaar organiseert de leerlingenraad van onze school een kerstmarktje ten voordele van Kommaraf, een welzijnsorganisatie die zich inzet voor kansarme gezinnen in onze regio. De leerlingen bakken of knutselen en verkopen hun home- en handmade moois zelf op de allerlaatste schooldag van 2017.
Ik probeer elk jaar (zie hier voor 2015 en hier voor 2014) om ook iets te naaien om er te verkopen. Dat lukte me nog niet elke keer, soms gooit het leven er zich zo wat tussen en ‘heb ik geen tijd’. Maar wat zijn een paar uurtjes tijd en wat stofresten als je er iemands gezinsleven wat comfortabeler mee kan maken?

kerst


Gewoonlijk maak ik onder andere een stapel Tilly’tjes (uit Mijn Tas) en ook nu was dat niet anders. Alleen veranderde ik de vorm van de sluiting waardoor het tasje het uitzicht van een gewone enveloppe kreeg.

kerst


De stof met de konijnen vond ik bij Kwantum, dé plek voor betaalbare decoratiestoffen. Alle andere komen uit mijn restjesmand.

kerst


Op één uitzondering na: de stof met de leeuwtjes herkennen jullie misschien nog van toen ik het hier recycleerde. Ooit (als in 6 jaar geleden) was het een jurk van Bobo Choses voor Dochter 2 en toen het te klein werd, kon ik het niet over mijn hart krijgen ze weg te gooien. De print vond ik zo mooi, ik heb nog steeds een klein stukje over…

kerst


Samen met deze Tilly’s zullen ook nog een paar wolkenkussens en eenvoudige kerstboomhangers verkocht worden. Die hangers zijn nog een restant van mijn boekenfeest dat ik samen met Katelijne gaf, ondertussen alweer 2 jaar geleden. Een beetje symbolisch verlaten ze nu mijn atelier, op hetzelfde moment dat Katelijne haar Mon Depot verlaat…

kerst


Duimen nu maar dat alles verkocht raakt, zodat het spaarpotje van Kommaraf weer wat aandikt!

5 gedachten aan “enveloppetasjes à la Tilly”

Reacties zijn gesloten.