silky leather

Een hele tijd geleden kocht ik bij Mon Depot een zwart stofje dat er wat uitziet als leer maar zo dun en vloeiend is dat het wel voelt als zijde. Een tricky stofje om mee te werken, en hoewel ik het kocht met als doel een topje voor mezelf bleef de lap eindeloos lang onaangeroerd liggen.

SVDHZ3 top 2


En toen kwam Stof voor Durf-het-Zelvers 3 eraan, en tegen alle verwachtingen in vond ik daarin het perfecte patroon voor een top in mijn lang bewaarde stofje. Eenvoudig (ik reduceerde tot drié patroondelen, joehoe!) maar toch met een klein detail in de vorm van rimpelnaden aan het voorpand.

SVDHZ3 top (collage)


Het naaien verliep niet zo heel gemakkelijk, de stof schuift en beweegt gelijk zot, maar met veel speldjes kwam het wel goed.

SVDHZ3 top 1


Ik maakte geen beleg voor de hals, ik zoomde zelfs nergens iets om. Aan alle randen werkte ik de boel af met een dun rolzoompje: zoom, mouwboorden én halsboord. Het ziet er prima uit zo, ik ben écht content.

SVDHZ3 top (close-up)

SVDHZ3 top

Ik kijk nu alleen wat op tegen de eerste wasbeurt: of zo’n fijn stofje met fijne zoompjes wel bestand is tegen het geweld van een wasmachine… Fingers crossed! Of wassen met de hand…

20 gedachten aan “silky leather”

 1. Verdorie dat is schoon .Ik moet dringend dat boek kopen .
  Niet in de wasmachine, gewoon doorflodderen met de hand …

 2. Schoon! Maar het ziet er inderdaad een tricky one uit. Ik duim mee voor de eerste wasbeurt 🙂 Dat modelleke steekt ook al even mijn ogen uit. Hopla het verhuisd alvast een paar plekjes hoger op het to sew lijstje.

 3. Prachtig bloesje, haast vloeibaar.

  Ik werkte onlangs ook met zo'n zot bewegend stofje. Ik maakte er een hemdje mee en toen ik de knoopjes ging zoeken, vertelden ze mij dat ik er stijfsel op moet spuiten. Dat werkt dus echt! Ik heb zelfs biais gemaakt in die stof. Dat stijfsel gaat er achteraf vanzelf uit.

 4. Volledig naast de kwestie, maar, ik wil die broek in zijn geheel zien!!
  Wat vervangt deze broek in je capsule closet? Of is het een aanvulling? Doe je nog mee met de capsule wardrobe?

 5. Haha, de broek! Gewoon eentje van h&m hoor, maar ik ben er wel blij mee. En die capsule closet doe ik nog steeds hoor, al geef ik toe dat ik nog eens zal moeten natellen…

Reacties zijn gesloten.