retteketet, nog een vilette!

Nummer 3 ondertussen, maar wel de eerste helemaal voor mij alleen. Nummer 1 en nummer 2 waren respectievelijk voor Dochter 1 en 2 en werden/worden met veel plezier gedragen. In de lente al kocht ik voor mezelf wat duurdere gekookte wol op het Stoffenspektakel. De moed om aan een herfst/wintermaaksel te beginnen was bij de eerste warme zonnestralen van de maand mei erg ver zoek moet ik toegeven, waardoor ik er pas nu aan begon.

vilette jas 2


Zo’n jas naaien duurt op zich niet zo heel lang, maar wel nog steeds langer dan ik gewend ben te spenderen aan een kledingstuk tegenwoordig. Dus tussen het maken van truien, jurkjes, jasjes, laptophoezen, T-shirts én soep werd er buitenstof geknipt, vrolijke voeringstof uitgezocht en échte voering voor de mouwen gekocht. Het duurde weken eer ik aan naaien toekwam. Ook al omdat ik net zoals Laurence geen opgestikte maar paspelzakken wilde en een beetje bang was dat te verknoeien.

vilette jas (detail pocket)

Laurence gaf me gelukkig raad én afmetingen waarmee ik dan toch aan de slag ging. Ik moet zeggen dat die paspelzakken niet hélemaal naar mijn goesting zijn. De ene is wat hoger dan de andere en ook aan de binnenkant deed ik iets fout. Maar het is okee zo, ik denk niet dat jullie het zouden opmerken als ik erover gezwegen had.

vilette jas 1

Binnenin gebruikte ik een bloemetjeskatoen die ik ooit won bij Eva. Lang geleden, héél lang geleden. Meestal herinner ik me na zoveel tijd niet waar stoffen vandaan kwamen maar bij deze was ik zeker: Eva stuurde me de gewonnen lap stof gewassen én met overlockte knipranden op. Echt, zoiets doet alleen zij.

vilette jas (inside)

vilette jas (collage)

Ik maakte maat 36-38 en die zit prima. Er is nog ruimte voor een trui als het echt koud wordt en de oversized look is toch niet té. Ik verlengde de mouwen ook nu met een 10-tal centimeter, zodat ik ze kan omslagen en de voering een beetje zichtbaar is. Op aanraden van Annelies verlengde ik de buitenmouw 14 cm en de voeringmouw slechts 6 cm. Dan valt de mouwboord echt mooier. Blogvriendinnen, gotta love them.

vilette jas (collage1)

Qua sluiting zat ik opnieuw in complete twijfelmodus. Ik wilde hem wel kunnen dichtdoen eigenlijk maar knoopsgaten maken in dit soort stof was absoluut geen optie voor mij. Te veel miserie mee gehad in het verleden met bijna elke Jackie die ik ooit maakte (en dat zijn er 5 of zo).

vilette jas (close)

Dus naaide ik een onzichtbare drukknoop aan het beleg en verstopte die achter een gewone knoop. Keigoed gevonden van mij.

vilette jas

Dus voilà, mijn Vilette met een snuifje Eva, Laurence en Annelies. Heerlijk, toch?

25 gedachten aan “retteketet, nog een vilette!”

  1. Heerlijk ! Ik zit al weken te twijfelen over welk winterjasmodel ik wil naaien, Vilette staat ook op het lijstje, maar eigenlijk wil ik een model dat hoger dicht gaat voor als het echt koud is … en met of zonder kap, daar ben ik ook nog niet uit (maar dat zou bij jou wel heel snel beslist zijn, he)

  2. Al ben jij de echte rockchick in dit verhaal, die saus van blogvriendschap erover maakt het nog mooier!

    En zalig zeg, dat dat stofje een bestemming vond bij jou. Ik weet nog hoe spannend ik het vond om dat op te sturen naar mijn blogidool 😉 Ik werkte afgelopen weekend ook een jas af die al een jaar lag te wachten op paspelzakken, dus je bent nog lang de ergste niet!

  3. Hé zotteke, mag ik zeggen dat ik nu echt wel een tikkeltje jaloers ben… Terwijl ik mijn Vilette nu al weken mee sleur naar de naailes, maak jij in die tijd enkele sweaters voor de zoon, shirts voor de dochters,… En een helemaal af Vilette voor jezelf. Damn, nu voel ik me wel echt traag. Maar hé, 't is vakantie… Zal ik dat nu eens allemaal rechtzetten. (grappig, ik maakte ook insteekzakken, zou nu gaan voeren met een katoenje en een gladde voering voor de mouwen! =

    1. Haha, Saskia! Komaan, maak die nu maar snel af, ik ben kei-curieus nu En traag is niet slecht he, mijn gehaast leverde me al vaak miserie op… x

  4. Amai die jas die ga afgedragen worden jong, nie normaal :-)… en moest ge ooit zeggen k ben hem beu… pak hem me plezier over ee.

  5. Annelies had groot gelijk toen ze op mijn blog schreef: 'Roos is gewoon de shizzle' en deze jas is daarvan het bewijs. Wat een chique jas!

Reacties zijn gesloten.