chat chocolat meets svdhz3 meets halloween

Halloween (waar ik nìks mee heb, nvdr.) nadert stilaan en mijn cameo was nog warm van het vorige project. Bovendien had ik al een tijdje een grappige afbeelding bewaard die perfect is voor een outfit deze tijd van het jaar. Het moet gezegd dat het overbrengen van die afbeelding naar de software van de cameo wel wat voeten in de aarde had maar ik gelukkig kon rekenen op de cameo-queen herself. Dankjewel, Nele!

chat chocolat sweater (fitting)


Een dabbing skelet, ik vind het grappig. De Zoon ook, wat had je gedacht. Dus pimpte ik er een gekocht T-shirt mee waarmee de toon voor de Halloween-week meteen gezet is. Veel beter dan die onnozele verkleedkleren (niet we daaraan ontsnappen hier thuis, maar kom).

skeleton t-shirt


Uit de collectie All Animals Are Equal van Chat Chocolat maakte ik ook nog een sweater. En thank God voor Stof voor Durf-het-Zelvers 3, want Griet en Annick voorzagen ons van een niet voor de hand liggend sweaterpatroon. Een patroon dat uitnodigt tot wat spelen met verschillende stoffen zodat de grafische lijnen ervan veel beter uitkomen.

chat chocolat sweater (collage)


Ik gebruikte toch maar één stof maar wel aan beide kanten. Het voordeel van doorgekleurde stoffen is dat de averechtse kant perfect past bij de goede kant. De french terry-lusjes geven de stof zelfs wat diepgang als je hem averechts gebruikt, perfect voor het lijnenspel van dit patroon.

chat chocolat sweater (pocket)


Bijpassende boordstof had ik niet, dus werd de stof zelf daar ook voor gebruikt. Niet écht ideaal, want eigenlijk rekt ze hier niet genoeg voor vind ik. Een tip: knip de boorden zeker langer dan je gewoonlijk zou doen, om de mindere rekbaarheid te compenseren.

chat chocolat sweater

chat chocolat sweater (collage)


Het sweaterpatroon uit SVDHZ3 is alvast een succes, volgens de Zoon komt dat door de buidelzak.
Volgens ondergetekende eerder door het geringe aantal patroondelen, ha!

** Dit blogbericht werd geschreven in samenwerking met Chat Chocolat **

20 gedachten aan “chat chocolat meets svdhz3 meets halloween”

  1. Ik heb ook niets met Halloween ( kleindochter wel..maar ik weet niet waarom). Toch kan ik jouw set waarderen. Een grappige applicatie , die zo te zien goed bij jouw zoon past ,en die heerlijke chat chocolat print. Goed gekozen en genaaid !

  2. Verkleden in stijl! Dat ga ik onthouden als verkleden hier een verplicht nummertje wordt. Doorgaans niet mijn ding en jouw creatie helemaal wel! Zo'n leuk idee ook om die omgekeerde stof voor de mouwen van de trui te gebruiken.

  3. Zalig, dat dabbende skelet. En een tip die bij mij echt werkt: als ik de boordjes in dezelfde stof maak, knip ik die schuin van draad. Dat rekt veel meer, en ligt mooier, als je begrijpt wat ik bedoel 🙂

Reacties zijn gesloten.