over pinguïns met of zonder oren en een give-away

Het begon – zoals altijd hier – met een stof. Een héle mooie stof. Uit de nieuwe collectie All Animals Are Equal van Chat Chocolat die vanaf morgen in de stoffenwinkels ligt. Een french terry met pinguïns, door de Zoon eigenhandig uitgekozen voor een longsleeve.

penguin one to hug x2


Jullie zien het al, het werd geen longsleeve want plots veranderde hij van mening en vond hij de print wat kinderachtig. 
“Babyblauw,”zei hij. 
“IJsblauw,” probeerde ik nog. 
Waarop hij fronste zoals alleen hij dat kan.

penguin one to hug (collage)


Niet getreurd, een One To Hug stond òòk nog op het programma dus gebruikte ik deze mooie print en zwarte badstof voor een jasje met oortjes. Toen ik die oortjes maakte, bedacht ik me dat pinguïns helemaal geen oren hebben, of alleszins geen zichtbare. Wat volgde was een volledig halfuur van twijfelen: zou een pinguïnjasje met berenoren niet ongelooflijk rààr zijn?

penguin one to hug (collage)


Ik besloot: het is geen pinguïnjas maar een jas met een pinguïnprint. Dus die oren kunnen best.

penguin one to hug (black)

Maar toch: voor de zekerheid maakte ik een tweede exemplaar, in maat 74, met een voering van sneeuw en zonder oren. En die geef ik graag weg aan wie hieronder een berichtje achterlaat (*). Jullie hebben een week tijd, op 10 oktober maak ik de winnaar bekend.

penguin one to hug (white)


En die Chat Chocolat collectie? Daar zitten nog meer beestjes in, mét en zonder oren! Annick en Sylvia deden er al hun ding mee, en de volgende dagen zal je ze zeker allemaal voorbij zien paraderen.
(*) De verzendkosten zijn voor rekening van de winnaar.


** Dit blogbericht werd geschreven in samenwerking met Chat Chocolat **

76 gedachten aan “over pinguïns met of zonder oren en een give-away”

 1. Ik snel je zoon ergens wel, in vind het ook een moeilijke kleur voor oudere kinderen, maar kijk seg, dat treft, ik heb toevallig een baby in mijn buik ?
  Ik vind de witte versie stiekem zelfs de mooiste, en zou hem zo kopen als die in de winkel lag, dus verzendkosten voor zijn heerlijk jasje vind ik een zeer goede deal ?

 2. Inderdaad, beide even schattig! Super dat je er eentje extra gemaakt hebt! En er ligt hier een meisje tegen me aan dat in het voorjaar perfect in dat jasje zal passen. Ik doe dus erg graag mee!
  Hilde

 3. Ooh ik doe graag mee voor m'n zoontje Cyriel! Ik maakte net een one to hug jasje voor grote broer Korneel in maatje 92 (eerste keer een patroon zelf vergroot)! Toi Toi!

 4. Ooohh, ik sta zelf nog ongeveer 87 kraamcadeautjes achter, dus je zou me een enorme gunst bewijzen met zo'n prachtig jasje!

 5. Super mooi. Mijn oudste twee zijn zot van pinguïns. Die zouden dat wel heel leuk vinden als hun broertje zo'n jasje zou hebben. Ik waag dus mijn kans voor onze Bas!

 6. Allemaal baby's om me heen… een schattig babyjasje zouden die waggelende babypoepkes wel leuk vinden!

 7. Oh, weer leuk gemaakt zeg! Ik zou ook graag kans maken om dit tof jasje te winnen. Zou mijn meisje met haar blauwe ogen (tot nu toe zijn ze toch nog blauw) supermooi staan. I cross my fingers 🙂

 8. Ik doe maar wat graag mee! Genoeg verse baby's in onze omgeving en zo een prachtig jasje, wie wil dat nu niet winnen? Count me in, Caro R

 9. Heel mooi. Prachtig stofje. en weer mooi genaaid.
  Het jasje zou Len warm houden in de winter 🙂
  Ik waag mijn kans voor het petekindje van Frederik.

 10. Oh prachtig! Hmmm, begin november wordt ons vierde kleinkindje geboren en zo'n jasje zou heel goed van pas komen. Dus ja, ik doe graag mee!

 11. Ik doe ook graag mee voor mijn petekindje. Zijn geboortekaartje en suikerbonen waren volledig in het pinguinthema, dus dit prachtige jasje zou perfect zijn voor hem!

 12. Wauw, mooie jasjes! Binnen een paar weken wordt mijn man voor de eerste keer peter. Dat zou een superleuk kado zijn voor de mini.

 13. Hilarische overwegingen! En ik snap je zoon wel…. hoewel hij prima mee weg zou komen. Maar goed voor ons, want een cadeautje is altijd leuk, en het babyneefje in de buik zal hier in februari heel blij mee zijn als ik win 🙂

 14. Prachtig jasje! En heel erg mooi stofje. Het neefje zou er geweldig mee staan!

 15. Ohhhhhh, wat zou ik graag winnen! In februari word ik mama, en zou dolblij zijn met zo een mooi jasje! Het zal dan nog wat groot zijn, maar hij groeit er wel in 😀

 16. Oh, ik doe super graag mee! Ons dochtertje wordt bijna een jaar en het jasje zou super staan bij haar verjaardagsoutfit! Op moment waggelt ze zoals een pinguïn en de ijsblauwe kleur past perfect bij haar blauw/grijze ogen! Wij duimen alvast.. 🙂 Ohja, maatje 74 past hier nog perfect! 😉

 17. Zo schattig! Doet me enorm veel zin krijgen om ook nog eens wat jasjes te naaien. Ik sta enorm achter met dat 'babynaaien' hier. Dus een jasje winnen zou ideaal zijn.

 18. Ohh zou super zijn voor 1 van onze twee jongens. Onze tweeling is nu 2 weken jong. Zelf naai ik ook veel maar alles 2x maken kruipt veel tijd en werk in. Als ik al 1 jasje zou kunnen winnen, dan naai ik zelf het 2de. ?

 19. Oh fantastisch! Ik ben dol op pinguïns en mijn zus heeft net een eerste kindje gekregen dus dit zou een mooi cadeautje zijn 🙂

 20. Prachtig resultaat! Ik zou even hard twijfelen, maar het ziet er echt supercute uit, zoals de dochter het zou verwoorden.
  Enkele zwangere collega’s zouden maar wat blij zijn met deze portie schattigheid, dus ik doe graag mee!

 21. Kei-schattige jasjes!
  Die van mij passen er helaas niet meer in, maar ik heb er ondertussen 2 kleine neefjes bij die ik hier enorm blij met zou kunnen maken 🙂

 22. Ik doe graag mee, met al die baby'tjes op komst is dit wel handig.
  Ik vind ze supermooi en denk dat de mama ze ook mooi gaat vinden met de witte binnenkant en de beestjes op de buitenzijde.

 23. Het leven zoals het is … de naaister! Zo herkenbaar om daarover te twijfelen. Ik heb geen klein boeleke onder eigen dak, maar wel een klein boeleke bij mijn collega die zo'n one to hug met sneeuw wel geweldig warm zou vinden 🙂

 24. Fantastisch, ik doe ook mee .
  Ik dacht er juist eentje te maken ,patroon ligt klaar ,alleen nog stof kopen.
  Maar nu hoop ik eerst even !

 25. Geweldig! sinds ik bij jouw een workshop naaien volgde, volg ik je blogje met veel plezier en bewonder ik steeds die mooie creaties waar ik de tijd maar niet voor kan vinden om ze te evenaren…. maar deze vind ik echt geweldig. Met een zus die na veel hindernissen, toch zwanger is geraakt van een eerste kleine spruit en die me daarbij ook bombardeerde tot meter, zou dit een super tof geschenkje zijn… ik duim alvast…

 26. Net zelf een eerste "one to hug" gemaakt voor mijn zoontje (en er volgen er zeker nog!). Maat 74 is nu nog wat ruim maar ideaal voor de koudere maanden.

 27. Bij gebrek aan baby's ding ik niet mee voor een lotje.
  Toch Wil ik je laten weten dat ze heel mooi zijn (en ik zou mijn tiener er ook niet blij mee maken;-) )
  Zus 1

 28. Keileuk jasje ! Dat zou neefje Finn beslist perfect passen ! Ik doe dus heel graag mee 🙂 Groetjes, Sneksniltje

 29. Ik ben zelf al even uit de mini babietjes. veel babienaaisels rolden er zelfs nog niet van onder mijn machine door. Maar ik ken een mama, net bevallen, van een heel speciaal kindje, die hier heel heel erg blij mee zou zijn. Dus ik hoop eigenlijk echt heel hard dat ik haar met jouw creatie een hart onder de riem kan steken en dat prachtig zoneke van haar een uniek jasje kan bezorgen. (en anders maak ik het zelf, nèh)

 30. Geen baby's hier maar wel ultrafan van de pinguïns. Ik laat de winst aan mij voorbij gaan maar kon het niet laten om toch even mijn lof te spuien 😉 En de herkenbaarheid: ik zou keihard hetzelfde twijfelen in jouw plaats.

 31. Ik doe graag mee voor dezelfde topmama als Liesje! Ze (en haar baby vooral) verdient dit echt <3

 32. Oh, die ziet er prachtig uit!! Mijn kleinste kapoen komt stilaan in die maat en bij zijn geboorte was alles pinguin-gerelateerd… de doopsuiker en snowglobes, het kaartje, de eerste knuffeltjes en kleertjes, … dit winnen zou dus fantastisch zijn!

 33. Ooooh zo mooi , zou ik het eens proberen ? Altijd spannend zo een give away …
  Als surprise cadeautje mag dit jasje wel in de brievenbus vallen . Heb zelfs al een blij iemand
  in het vizier , … Voilà proberen maar zou ik zeggen .
  En …. Bedankt Eva

 34. Ouh zo'n leuke jasjes… 🙂
  Ik wil ook wel mijn kansje wagen voor mijn metekindje die zo'n zacht jasje wel kan gebruiken 🙂
  Spannend 🙂

 35. Oooh, zo schoon 🙂
  Mijn metekindje zou daar fantastisch mooi mee staan.

 36. Snel die pinguïns achterna! zodat ik kan meedingen naar dat mooi wintergerief. Straks komt er in de familie een (hopelijk) kerstkindje aan en kan ik mama en baby pinguïnblij maken!!!

 37. Hoe mooi! Ik waag graag een kans. Ons nieuw klein vriendinnetje met een extra chromosoompje zou hier geweldig schattig in zijn ♥

 38. Een prachtig jasje! Mijn kleine spruit zou er stralend uitzien in jouw jasje. Toi, toi, toi! Hopelijk mag hij binnenkort stralen in deze zalige jas.

 39. Ik vind het een heel mooi vestje. Ik doe mee voor mijn toekomstig kleinkindje en zijn papa verzamelt al van al hijzelf heel klein was en nu nog pinguïns. Met dit jasje zou het babytje en ook zijn papa superblij zijn. Nog een item voor zijn collectie pinguïns en voor het babytje natuurlijk.En de oortjes zijn superschattig

 40. Wow, wat een prachtig vestje. Kleindochtertje Janne, 3 maanden, zou er prachtig met staan.

Reacties zijn gesloten.