soepmeisje

Okee, straks lijkt het alsof ik niks anders doe dan soep maken. Ja, ik eet dat graag en ja, ik maak dat ook graag klaar. Iets met weinig moeite, lekker resultaat. En comfort food, dat ook. Als het koud is enzo.
Deze soep is een mengeling van bloemkool en prei. En look, flink wat look. Jammie.

bloemkoolsoep



nodig:
1 bloemkool
1 dikke prei
1 grote aardappel
2 teentjes look (of 3 als je durft)
cayennepeper
(room)
doen:
De prei en de look aanstoven in wat boter tot ze zachter zijn. De bloemkoolroosjes en aardappel toevoegen en even laten meestoven. Kruiden met peper, zout en cayennepeper (ga met dit laatste niet té wild tekeer, je kan beter achteraf nog wat toevoegen). Het vuur hoger zetten en anderhalve liter groentenbouillon toevoegen. Eens alles aan de kook is, zet het vuur dan iets lager en laat alles 20 minuten pruttelen. 
Alles pureren met een staafmixer en eventueel wat room doorroeren. Lekker met gesnipperde peterselie en croutons.

bloemkoolsoep (collage)


Die croutons, die maak ik meestal zelf: gewoon stukjes (oud) brood aanbakken in de pan. Eén gouden (evamaria)regel: dat moét met een flinke klont boter, croutons gebakken in olijfolie smaken naar niks.  Vind ik. 
Smakelijk!

4 gedachten aan “soepmeisje”

Reacties zijn gesloten.