1 + 2 = …

Bambiblauws stoffencollectie BLOS1 kreeg een opvolger! De Logica besloot dat dat BLOS2 zou worden en ik besloot om die 2 blosjes samen te voegen tot één naaisel.

ollie bomber (close)


Ik maakte een bomber volgens het Ollie patroon van Sew A Little Seam, een patroon speciaal voor rekbare stoffen, ook omdat de Zoon nog niet in mijn tienerpatronen uit Urban Style past. De Ollie zag ik al eens voorbij komen bij Esther en het leek me een ideaal model voor deze mooie stoffen van Bambiblauw.

ollie bomber (inside)

ollie bomber (collage1)

Ik maakte een 12 jaar, ook al is de Zoon nog maar 10. Volgens de matentabel kon hij dat wel gebruiken qua breedte en mouwlengte. Ik vergat de lengte van de bomber zelf wel na te meten en die is me nu toch wel wat aan de lange kant. Of misschien moet ik maar nòg meer van oversized gaan houden…

ollie bomber (pocket)

ollie bomber (collage)

Ik maakte voor de allereerste keer paspelzakken in tricot, wat ik toch wat spannend vond. Maar ze zijn goed gelukt, dankzij wat extra versteviging natuurlijk. De streepjes van blos1 zijn zo ook aan de buitenkant verwerkt.

ollie bomber (close-up)

ollie bomber 1


Achteraf bekeken had ik een omkeerbare rits moeten gebruiken, dan had de bomber aan twee kanten kunnen gedragen worden. Next time dan maar.


** Dit blogbericht werd geschreven in samenwerking met Bambiblauw **

21 gedachten aan “1 + 2 = …”

 1. Schoon, en lekker lang, ik zie dat graag, en mijn bonneke zaliger zei altijd :"de rugskes van de kinderen moeten goed bestopt zijn, dan worden ze niet ziek" 😉

 2. Ja tof! En als je bovenaan de rits een beetje zou openmaken kan je er nog snel een omkeerbare trekker op steken 😉 Maar next time is ook goed 🙂

 3. Jij hebt die spookjes echt mega stoer gemaakt!! Prachtig gedaan! Nu vind ik dat ineens de meest veelzijdige stof van BLOS2. 🙂

 4. Ik vind het wel stoer zo, deze lengte! En wat staat hij mooi met deze kleuren. ♥
  Mijn naaisel is in de maak, en gaat redelijk gelijkend zijn. Al paste ik last minute nog enkele details aan.
  Ik maakte ook al eerder eens een omkeerbare vest zonder omkeerbare rits (die zijn zo moeilijk te vinden). En dacht, hij moet dan maar wat sukkelen met die trekker, en die vesten hangen ook vaker open dan dat ze dicht gedaan worden hier.

 5. Ik wil hem ook wel kopen !En die paspelzakken …ik durf er gewoon niet aan beginnen .Spijtig dat het naaikaffee gestopt is om ideeën op te doen .
  Vera

Reacties zijn gesloten.