de Sien-jurk van Sofie

Sofie van WenSJe lanceerde bijna een jaar geleden een gratis dubbelpatroon: Sien en Fons, een jurk/shirt voor meisjes en jongens. Alleen, het bestond maar in één maat (80). En ook al ben ik grote fan van naaien voor kleine meisjes, zò klein vond ik ze niet meer in mijn omgeving.

sien dress


Ik was des te contenter toen Sofie me mailde met de melding dat ze het patroon uitbreidt met maar liefst 5 maten en vroeg of ik eentje wou maken. Ideaal voor Gorgeous Gisèle, yay!

sien dress (collage1)


Ik testte en keurde meer dan goed. De french terry die hier al een hele tijd lag (gekocht bij Bambiblauw) kreeg meteen zijn bestemming voor dit comfortabele en toch hippe winterjurkje. Ik maakte omwille van het aankomende seizoen de versie met lange mouwen, maar ook met korte mouwtjes is dit een geweldig model.

sien dress (close)


Gisèle werd vier in juli en past perfect in een maat 104. Als gegoten.

sien dress 1

sien dress (collage)

Willen jullie ook graag dit geweldig jurkje naaien? Hier moet je zijn, nog steeds even gratis als voorheen!

En trouwens, ook Sofie’s Lena jurk is een topper van formaat. Ook al in zes maten en zonder twijfel mijn volgend kleine-meisjes-project.

9 gedachten aan “de Sien-jurk van Sofie”

  1. Zo'n leuk jurkje! Soms heb ik toch wel spijt dat onze kids al zo groot aan het worden zijn! Die Lena jurk lijkt me ook leuk.. Nu nog een kind zoeken.

  2. Heerlijk patroontje hé, ik maakte er deze week ook al één, de fonsversie. Volgende keer het jurkje proberen! En die kleine meid straalt in haar jurk ?

  3. Die foto's met die schaduwen, geweldig! Jammer dat mijn meisjes er ook al niet meer inpassen, want dit model vind ik nog prima voor oudere kindjes 🙂

  4. een kleine dame van 4 die in maat 104 past 😀 ienieminie klein en fijn is dat in mijn gedachten. Mijn flinke 4-jarige zit comfortabel in een 116 😀 Leuke jurk maakte je voor Gorgeous Gisèle!

Reacties zijn gesloten.