nazomer in Zonen 09

Ik hoop – zoals elk jaar – op een warme nazomer. En samen met die hoop komt dan ook de goesting om nog rap-rap wat zomergerief te maken, ook al is het al september. Niet erg slim misschien, maar ach, een T-shirt kan je toch het hele jaar door dragen mits wat vestimentaire extra’s?

misse & billie (flatlay)


Een short ook trouwens. Sowieso moet de Zoon hier zo lang mogelijk in korte broek naar school, meestal tot aan de herfstvakantie. Mijn belangrijkste argument? Ik stel het herstellen van kapotte knieën graag uit.

billie (close-up)


Enter Zonen 09. Het moest er eens van komen: de tienerversies van Cisse en Theo deden hun intrede. Billie werd uit de kast gehaald voor maat 134 (standaard), waar de Zoon dankzij zijn smalle lijf nog net in past. De berenstof is er eentje van Nosh Organics en vind ik écht prachtig van kleur én print. (Momenteel met korting trouwens, snel!)

cisse & billie (collage1)

cisse & billie


En toe gebeurde het. Zonder enige argwaan (laat staan nameten) tekende ik een standaard 140 van de Cisse short. De laatste broeken die ik voor hem kocht hadden maat 134, dus dat leek me gewoon logisch.

cisse & billie (close-up)


cisse & billie (collage2)

Jullie zien het vast. De short is krap. Heel krap. Ik stikte de kruisnaad twee keer maar nog ben ik bang dat het boeltje zal scheuren als hij te veel beweegt. Ik vind het doodzonde, want de stof kocht ik anderhalf jaar geleden in Brixton, Londen. Ze heeft wat stretch en ik vond het ideaal Cisse-materiaal.

Achteraf bekeken had ik gewoon veel beter moeten weten. Ik maakte al een Cisse (én een testversie) in maat 134 voor de communie van de Zoon, tweeënhalf jaar geleden. Onmogelijk dat dat kind ondertussen maar één maat gegroeid is. What was I thinking? 
De moraal van het verhaal? Dat dit model van broek gewoon slim fit is, en dat ik dat wel wist maar een beetje vergeten was. Dat ik gewoon wat vaker mijn écht verstand moet gebruiken in plaats van mijn logisch. Tja.

cisse & billie (collage)

cisse & billie (back)

Ik maak graag iemand blij met deze short. Ik zette subtiele grijze paspel op de rugpas en aan de twee steekzakken. De broek heeft een valse gulp en knoop, de taille kan aangepast worden met knoopsgatenelastiek. Voor alle duidelijkheid: de short heeft maat 140 (standaard). Mocht je interesse hebben, dan mag je me mailen voor de gedetailleerde afmetingen en de prijs.

EDIT : De short werd verstuurd naar Fien. Merci, Fien!

16 gedachten aan “nazomer in Zonen 09”

  1. Oh zo zonde, maar je ziet het inderdaad nogal spannen ��! Ik blijf ondertussen kwijlen op die beren, zo leuk voor een t-shirt!

  2. Dat is net het grote voordeel van die Cisse, eindelijk eens een echte slimfit broek … hier ideaal voor de oudste zoon, maar inderdaad, voor de jongste moet ik ook goed opletten. Desalnietemin … zo'n schoontje ! Zonde eigenlijk he …

  3. Je zult het me vast vergeven – hoop ik toch – als ik het even zit uit te gieren… oh, ZO herkenbaar. En doodjammer, dat ook want die short is geweldig mooi (dat stofje!). Helaas draagt zoonlief hier al de tienerversies van Zonen09 😉

  4. Echt jammer, inderdaad. Ik legde net de shortjes uit de kast van zoonlief aan de kant… En de lange broeken erin. Ik geloof er niet meer zo in 😉

  5. Oh, een prachtige set. Zijn billekes staan er inderdaad schoon in. Ideaal knijpgerief :-).
    Ik heb daar niet zo een last van. De laatste cisse die ik maakte was een 4 jaar verlengd tot een 7 jaar. Den S. heeft echt extreem smalle stekskes. Horror als je daar mee moet gaan broeken shoppen. En zelf maken zie ik niet altijd zitten door die kapotte kniëen. In een gekochte broek doet dat net wat minder zeer precies.

Reacties zijn gesloten.