gezakt en gepakt

Meisjes die van paarden houden, houden meestal ook van eenhoorns. En trouwens, ook al ben je nog maar vier of zes, eenhoorns zijn unicorns alstublieft. Want ik spreek al Engels.
Ik kwam bij Cas en Nina stof met eenhoorns tegen: de gewone katoenen versie én een gecoate variant  die waterafstotend is. Perfect voor een zwem- of turnzak.

zwem/turn


Voor de eerste zak gebruikte ik de handleiding van het kokerfestival uit Zo Geknipt 2 waarbij duidelijk uitgelegd staat hoe je zelf het patroon van een koker op maat tekent. Verder freewheelde ik wat: er kwam een roze paspel rond de bodem, een draagriem aan één kant en een trekkoordje als sluiting.

zwem/turn2


Wat dat trekkoord betreft: de gecoate katoen is eigenlijk te stug om door kinderhanden te worden dichtgetrokken, dus die sluiting is hier verre van ideaal. Ik stikte er als oplossing toch nog maar een stukje velcro tussen.

zwem/turn1

zwem/turn4

Vandaar dat ik de gewone katoenen eenhoorns nog snel verknipte tot een heel eenvoudig turnzakje. Een goeie handleiding daarvoor vind je bij Miss Wobie. Ik maakte echt een supersimpele versie met zelfs maar een trekkoord aan één kant waardoor het geen rugzakje is maar een schoudertasje. Die wirwar van koordjes, ik vind dat toch maar een gedoe.

zwem/turn (collage1)

zwem/turn (collage)

Nog een pennenzakje en hopla: unicorn galore!

11 gedachten aan “gezakt en gepakt”

  1. Waar blijf je de inspiratie halen Eva ? Kleurcombinaties zijn altijd TOP, modelletjes zijn altijd TOP !!! Proficiat !!!

  2. Haha, leuk, hier ook eenhoornfans in huis… ik koop dat zelf niet, maar de tantes daarentegen… die laten zich daar volledig in gaan bij verjaardagsfeestjes… en zijn dus bijgevolg ook mega-populair 😉

  3. Die 'joeniekoorns' liggen hier ook nog als gecoat katoen, maar ik vond er nog geen projectje voor. Sam heeft al rugzakjes genoeg en op school krijgen ze allemaal een (saaie, groene) turnzak. Misschien krijg ik ze dit jaar wel op zwemles, dan kan ik aan de slag. 🙂

Reacties zijn gesloten.