kadomandje ofzo – tutorial

Serieuze vijgen na Pasen hier, maar ik toon jullie even wat ik (een deel van) mijn kroost meegaf naar school als juffen- of meesterkadootjes. Zoals welk vaker komt zoiets altijd veel te laat op de planning te staan en moet ik op het einde van één van de drukste schoolmaanden van het jaar nog improviseren van jewelste. Na al die jaren heb ik er ook nog eens zelf voor gezorgd dat mijn kinderen een reputatie van zelfmaak-kadootjes met zich meedragen en ik dus onmogelijk met gekocht spul kan komen aandraven. Eigen schuld, dikke bult.

kadomandjes tuto


Op een avond deed ik van bandwerk en maakte ik deze mandjes. Met wat ik ze zou vullen, daar was in nog niet uit, maar in elk geval bieden zo’n mandjes véél ruimte voor improvisatie. Ideaal, me dunkt.
Wil je graag (tegen juni 2018, of voor elke ander gelegenheid) ook zo’n mandje maken? Ik schreef de eenvoudige tutorial even voor jullie uit:
nodig
Gebruik best canvas of een andere stevige stof voor minstens één zijde. Ideaal is om zowel voor binnen- als buitenstof canvas te gebruiken, dan hoef je ook niks te verstevigen. Wil je met gewone katoen werken, dan raad ik toch enige versteviging aan.
1. Knip 2x 2 lapjes stof van 25 cm hoog en 27 cm breed. Onderaan knip je hoeken van 6×6 cm uit.

kadomandjes tuto 1


2. Leg de 2 lapjes in buitenstof met de goede kanten op elkaar en stik de zijnaden en ondernaad op 1 cm dicht. De hoeken stik je niet. Doe hetzelfde met de binnenstof.

kadomandjes tuto 2

3. Strijk de zijnaden open en de bovenrand 1 cm naar binnen. 
4. Trek de hoeken open zodat de onder- en zijnaden tegen elkaar komen te liggen. Stik vast op 1 cm.

kadomandjes tuto 3

kadomandjes tuto 4


Herhaal stap 3 en 4 voor de binnenstof.
5. Steek de twee zakjes in elkaar (verkeerde kanten tegen elkaar) en doorstik de bovenrand op enkele millimeters door.

kadomandjes tuto 5


6. Plooi de bovenrand een paar centimeters naar buiten voor een nonchalant effect.

kadomandjes tuto 6


Klaar!

kadomandjes tuto 7

kadomandjes tuto 8

Ik vulde de zakjes met snoep en plantjes, maar je kan er om het even wat in kwijt. Je zou ze ook in tafelzeil kunnen maken, dan worden ze afwasbaar. Je kan ze op je bureau zetten om kleine prularia in te stoppen, of in je hal om sleutels in te gooien. Multifunctioneel dus.
Veel plezier ermee!

Voor nog meer tutorials: check het tabblad ‘ik doe het zo’ bovenaan.

5 gedachten aan “kadomandje ofzo – tutorial”

  1. Wat zijn ze mooi ,ik begin er morgen aan zo zal ik het niet vergeten .
    Ik heb de kleinkinderen dit jaar de toiletzakjes meegegeven voor de juf en ook al eens de xl sleutelhangers .Bedankt voor je tips

    Vera

Reacties zijn gesloten.