pizza al fresco

Zowat mijn meest gebruikte hashtag op IG van de laatste weken: #pizza. Het is hier dan ook een succesrecept voor trage zomerse avonden waarin je wel tijd hebt maar geen zin om die uren in de keuken door te brengen. Wegens te warm of te lui, en een hangmat die lonkt.
En als mijn foto’s dan op Instagram verschijnen en die beelden van smakelijke pizza’s de wereld ingestuurd worden, krijg ik vaak de vraag om het recept te delen.

pizza al fresco


Voor alle duidelijkheid: het deeg maak ik niét zelf. Heel lang geleden heb ik dat wel eens geprobeerd maar de laatste jaren koop ik gewoon kant en klare bodems in de supermarkt. Bij Albert Heijn vond ik pizzabodems in het koelvak die al een dun laagje tomatensaus hebben. Ideaal.

pizza al fresco (collage)


De pizza’s die hier op tafel komen zijn niet van het soort die je op de kaart van een doorsnee pizzeria vindt. Ik gooi er meestal restjes uit de koelkast op, en zolang ik eindig met een flinke dosis pizzakruiden komt dat steevast goed.

pizza al fresco 1


pizza al fresco (collage1)

Onze favoriete toppings van het moment:

*  rode pesto – rode ui – zongedroogde tomaten – mozzarella – ansjovis – groene asperges – feta
*  rode pesto – rode ui – zongedroogde tomaten – mozzarella – serranoham – avocado – feta – rucola
*  rode pesto – rode ui – mozzarella – chorizo – rucola
En mijn vegetarische favoriet:
* groene pesto – ui – champignons – courgette – kappertjes – mozzarella – rucola
De feta, rucola en avocado wordt vanzelfsprekend niet mee gebakken, die strooi je er gewoon over als de pizza uit de oven komt. En ik serveer er sowieso ook altijd een fris slaatje bij van gemengde sla, tomaten en komkommer met een goeie dressing.

pizza al fresco 2


Albert Heijn verkoopt ook pizzabodems die voor 40% uit gepureerde bloemkool bestaan en die we met evenveel enthousiasme eten. De pizza op het blauwe bord is er zo eentje. Belegd proef je het verschil nauwelijks, zonder topping smaak je de bloemkool wél. Lekker!

3 gedachten aan “pizza al fresco”

  1. Hier staat er ook vaak een makkelijke pizza op het menu. Deze toppings ga ik ook eens proberen! In de AH hier liggen ook courgettebodems. Persoonlijk vind ik ze beter dan die met bloemkool. Voor de saus gebruiken we hier met stip de bruine flesjes uit de colruyt (salsa pronto di pomodorino ciliegino van agromonte – staat bij de passata). Geen werk meer aan en súper lekker!!!

Reacties zijn gesloten.