opnieuw

18 september 2016. Een heel schooljaar geleden dus dat ik vloekte en jankte tijdens het maken van deze tas. De Tas Met De Rivetten. Horror. Een heel schooljaar had ik blijkbaar nodig om dat trauma te verwerken en uiteindelijk vanaf nul te beginnen. Echt vanaf nul, het nepleer kwam er niet meer aan te pas, ik gebruikte ander voeringstof, tekende een eigen soort-van-patroon en riep zoals aangekondigd heel luid op Annelies de Rivetten-Queen.

herkansingstas


En hierzie, ze is af. Négen maanden later, zoals het een goede zwangerschap betaamt. Met een wolk van een tassenbaby als resultaat. Ja, eigen lof stinkt, maar ik ben zo content dat dat rivettendrama opgelost raakte dat ik met die tas zou slapen. Bij wijze van spreken.

herkansingstas


De stof (een oudje van MaanKids en allaaaaang uitverkocht) van Mon Depot is er eentje waar ik nooit op uitgekeken raak, denk ik. Aan de binnenkant zit canvas van Cas & Nina. Ik zette er binnenin een zakje in op de wijze van Lili (ook al van Annelies) en recupereerde de lederen hengsels (Hexagoon) die tijdens de voorbije negen maanden wel wat korter werden. Ach ja.

herkansingstas

herkansingstas


Toen we met #teammadeline van sewingdate/cavadate (schrap wat niet past) deden, sleurde Annelies haar megaprofessionele rivettenmachinerie mee, enkel en alleen om mij van dienst te zijn. Dankdankdank daarvoor!

herkansingstas

herkansingstas

Ik stikte de tas in mekaar, schoof de boel door naar haar en schonk mezelf nog een glas in. “Ah nee, zo niet he,” moet De Zuster Van gedacht hebben, want voor ik het wist stond ik met zo’n revolver-spindel-ding (of hoe heet zoiets?) in mijn handen om gaatjes in dat leer de maken. Wie wil weten hoe dat verliep moet even moeite doen en naar mijn FB-pagina overschakelen.

Dat we hard gelachen hebben. En dat ik duidelijk nog wat werk heb in Basic Fit, dat ook.

15 gedachten aan “opnieuw”

  1. Ik vind de tas zelfs nog mooier dan uw vorige exemplaar! Hier geen mega professioneel rivetten ding maar mijn vario tang helpt me goed uit de nood, sinds ik die opzetstukjes gebruik zitten alle rivetten keurig zoals het moet – met een hamer komt dat hier ook niet goed. Nu, ik moet wel zeggen dat ik toch even hartelijk gelachen heb met uw gefoeter op de gaatjestang, maar allé, als dat het enige is waarvoor je moet staan afzien in de Basic Fit, dan valt het nog mee, niet? 😉

  2. De "rivetten-queen" met "megaprofessionele rivettenmachinerie" Bahaha! Eerder de "rivetten-hobbyist" met "wat amateurgerief" ja. Maar hey, het is ons toch maar mooi gelukt en het is een pracht van een tas geworden! Echt een beauty!!

  3. ja wadde! Schoon, wat zeg ik: parchtig! En die rivetten, dat maakt het toch echt net dat tikkeltje megaprofessioneel, nietwaar 😉

  4. Daar gaat ze ,en zoveel schoonheid heb ik nooit gezien….
    Ik wil al zolang een tas met rivetten maken maar durf er niet aan beginnen .
    Zou ik bij een schoenmaker terecht kunnen om die rivetten erin te zetten ?

Reacties zijn gesloten.