gepinde ananassen

Toen ik tijdens een verloren uurtje vorige week wat ronddoolde in Pinterestland kwam ik deze prachtrok tegen. Het was coup de foudre, onmiddellijk. Ik pinde, keerde weer terug naar Het Gewone Leven en kreeg die rok maar moeilijk uit mijn gedachten. Vooral ook omdat ik voor mezelf nog eens een Florence Flair uit mijn boek Urban Style wilde maken. Zo’n maxirok vind ik ideaal zomergerief, het is luchtig en perfect camouflagemateriaal wanneer ontharingsrituelen er al eens bij inschieten. Omdat ik het te druk had in Pinterestland bijvoorbeeld.

ananasrok 1


Geheel toevallig vond ik ’s anderendaags – bij het opruimen van mijn atelier – een lap ananasstof. Helemaal vergeten dat ik die had, helemaal vergeten zelfs waar ik ze ooit kocht ook. Maar zò mooi voor een rok, ook al is het katoen en valt de stof niet héél erg vloeiend door.

ananasrok (collage1)


Natuurlijk was de lap ook weer niet voldoende voor een maxirok, maar de ananasprint deed me terugdenken aan de Pinterestrok. Midi-lengte dan maar? Of ja, net zo lang de lap stof zou toelaten.

ananasrok


Ik maakte hem op de Florence Flair manier: zonder patroon dus, enkel een beetje meet- en rekenwerk komt daar aan te pas.

ananasrok (collage)


De elastiek kocht ik vorige week zonder plan bij Veritas en kwam nu perfect van pas. Dus toen ik vrijdagavond weer eens zin had in een snel naaiproject maakte ik mijn versie van de gepinde rok van mijn dromen. Hij lijkt er niet écht op natuurlijk, maar was duidelijk wel de inspiratie.

ananasrok (close-up)


Als camouflagemateriaal voor niet-onthaarde benen kan hij niet dienen, maar ik ben zot content met mijn zomerrok!

13 gedachten aan “gepinde ananassen”

  1. Die stof heb ik ook nog en komt van miss mata bij. Hij staat jou prachtig. Ik ben fan van maxirokken maar mij staan ze echt niet

  2. Mooie rok! Gisteren ook nog een Florence Flair gemaakt (jeuj voor snelle naaiprojecten!). Wel een korte versie, dus niks camouflagetechnieken…

  3. Prachtige rok, geslaagd!! En oh… dat pinnen van ideeën die je niet meer loslaten, tot je er effectief iets mee doet, zo herkenbaar 😉 Zo leuk!

  4. heel mooi! Ik ben een ongelooflijke maxi-rok-fan, maar als ik deze zie … misschien komt er ook wel eens een midi 🙂

  5. En ik maar altijd braaf mijn benen scheren! Misschien moet ik gewoon eens een maxirok maken 😉 Maken, dat wel, want enkellange winkel-exemplaren zien er bij mij uit zoals dit exemplaar bij jou: heel hip maar niet heel maxi 😉

  6. This skirt looks great on you! I feel like I can't pull off skirts like this. Yours is amazing! I also love the waistband! All the heart eyes.

Reacties zijn gesloten.