simpel gerimpel

Naaien voor mijn tienerdochters wordt moeilijker. Ondertussen zijn het échte tieners, geen tienjarigen. Meiden die weten wat ze willen, en wat ze willen is voor een stuk opgaan in de massa. Meedoen met de uniforme kledingstijl van 90% van de jeugd van vandaag. Ik gruwel daarvan, ja. Van de skinny-jeans-met-t-shirt-en-sneakers-look die onze speelplaatsen bevolkt. Pas op, ik heb niks tegen zo’n outfit. Maar iédereen? Altijd? Overal? Van het goede te veel, echt wel. Slechts zelden zie ik een tiener die eruit springt qua stijl. Al heb ik goede hoop dat nog enkele jaren leeftijd erbij hier misschien wel het verschil zullen maken.

simpel rimpelrokje


Enfin, een lange inleiding om te zeggen dat ik plots merkte dat Dochter 2 een rokje wilde. Iets simpel, iets wijd, en het moet tegenwoordig vooral heel hoog in de taille zitten. Het toeval wilde dat ik nog een miskoop van een elastiek in mijn naaiatelier had liggen. Die elastiek is maar liefst 11 cm breed, en bleek dus ideaal voor dit rimpelrokje-met-hoge-taille.

simpel rimpelrokje

simpel rimpelrokje

Toch snel even zeggen: de rok werd wél gestreken, al zou je dat misschien niet zeggen. Maar laat dat 2 minuten in de handen van een kind en je krijgt een rimpelrok in de andere betekenis van het woord.

simpel rimpelrokje


Enfin, de koraalrode viscose kocht ik bij Het Stoffenhuis en valt zo soepel en is zo zacht dat je ze nauwelijks tegen je billen voelt. Ik testte dat, ja.

simpel rimpelrokje


Het topje is niet zelfgemaakt maar een zelfgekocht afdankertje van mij, verhuisd naar de tienerkleerkast. Dat gebeurt hier regelmatig en kan ik alleen maar als een compliment beschouwen, toch?

20 gedachten aan “simpel gerimpel”

 1. Met dat topje erbij lijkt het een kleedje ! die kleur is voor haar gemaakt, staat haar super !
  Tja, die uniformiteit op de speelplaats hoort erbij zeker… daar groeien ze wel over 🙂

 2. Ik kan daar inkomen in die gruwel voor skinny-jeans, T-shirt en sneakers, ben ook blij dat die Hollisterhype zowat over is want dan sla ik zowat groen uit moest ze daar mee afkomen. Ik maak hier telkens een vreugdesprongetje als de dochter een keer in iets anders op de fiets naar school stapt. Niet dat dat nu dikwijls gebeurt maar zo'n klein overwinningske maakt mijn dag. En dus blijf ik hardnekkig maar subtiel winkels, internet en zelmaakmogelijkheden voorstellen, nee ik geef het nog niet op 🙂 Gij moogt dus vandaag een gat in de lucht springen, het leven is aan de durvers :-)))

 3. zo herkenbaar … ik heb ook een pubderdochter rondlopen die vooral wil opgaan in de massa en waar ik van denk allee nu….
  En ik moet eerlijk zeggen dat ik daar dan ook geen energie, moeite en stof in steek. Dus laat ik haar maar shoppen en ondertussen maak ik voor mezelf , mijn zonen en af en toe iets voor manlief. Ik hoop dat het ooit nog wel eens zal terugkomen…

 4. Gij zijt al aant aftellen naar de volgende kledingsfase, ik begin hier aan de puberkuren. Voorlopig alleen jeans en losse shirts en sneakers. En weet je wat? Ik ga ze gewoon haar goesting geven. Makkelijk voor mij, geen discussie … ik kijk vooral niet uit naar de verder puberkuren.

 5. Waw, die kleur! Staat super bij je dochter!
  Ik ben iets minder fan van de elastiek, maar inderdaad, tegenwoordig kan het niet hoog genoeg zitten. Ook bij jeansbroeken trouwens. Stiekem vind ik dat zelf ook heel comfortabel​ (en geen kans op zichtbare bilspleten), maar dan wel verstopt onder een leuke top! 😉

 6. 'k dacht het al….mijn reactie van vanmiddag is foetsie. Blogger deed een beertje moeilijk. ;-(.
  Ik schreef toen dat het een superset is voor een tiener : zo knalkleurig !!
  Tegelijk : die uniformrage bij tieners…dat gaat voorbij , hoor ! Absoluut.
  Ze voelen zich daar nu gewoon veilig bij.
  Iets 'anders 'buitengewoons', 'minder alledaags' aantrekken is je kwetsbaar opstellen.
  Geef toe….het duurt wel even voor je daar mentaal voldoende sterk voor bent.
  Maar die tijd komt ! Wis en waarachtig ! Tegen dat ze 18 zijn verkennen ze alle kanten van de modewereld ….

 7. Zooooo herkenbaar! Vreemd hoe jonge 'wezens' toch allemaal door dezelfde fases gaan. Exact een jaar geleden zei de oudste nog dat ze liever draagt wat ze zelf mooi vindt en niet perse wat iedereen draagt. Nu geraken de 'originelere' stuks nog tot in de badkamer waar ze dan op de badrand gedumpt worden voor de jeans, shirt en sneakers.
  Zou van dat koraalroze trouwens!

 8. Waauw. Prachtig.. Ja.. durven uit komen voor een stijl istaat niet evident aan die leeftijd. Mohow met zo'n hippe mama komt het allemaal wel goed.

 9. Dat de zomer lang mag duren …prachtig !
  In mijnen tijd , een schots geruite rok ,witte blouse en kniekousen!

 10. Bij jullie (onze zuiderburen) is zoveel meer gevoel voor mode en stijl aanwezig… Maar onder de tieners is er dus een internationale dresscode… Als ik om me heen kijk hier dan heb ik het gevoel dat er zo weinig alternatieven zijn voor als je het tieneruniform ontgroeid bent. Ben nu stiekem al blij een 'ouderwetse' Goth te zien…. Het helpt misschien ook niet dat ik ergens op het platteland woon…. Leuk om te zien hoe jullie samen toch een manier vinden zodat jij voor haar kan naaien!

Reacties zijn gesloten.