gerecykleerd

De afgelopen jaren zag ik op verschillende blogs al heel wat recykleerwerk. Met een k ja, waarmee bedoeld wordt dat je van oude kleren iets nieuws maakt. Er bestond een soortement van bloglandclubje die heuse recykleerweken organiseerden, met een logo en al. Sommigen zijn daar echte kraks in, maar ik denk niet dat ik dat ooit zelf al deed. Ik herinner het me alleszins niet.

malèmbe broek


Tot vorige week. De Zoon heeft een joggingbroek. Niet dat hij sport, dat is zo zijn ding niet. De broek gaat elke woensdagnamiddag aan wanneer hij zich in musicalsferen begeeft. Hij moet kunnen bewegen, dansen en springen en dat gaat nu eenmaal minder vlot in een skinny jeans. Die groene joggingbroek werd echter te kort, maar was verder nog in prima staat. Toen ging mijn recykleerlampje branden.

malèmbe broek (collage)

malèmbe broek (jump)


Ik knipte de zoom- en tailleboorden eraf en legde die alvast aan de kant. Het patroon van de casual Malèmbe uit Matching Outfits Matching Minds werd overgetekend en de broekspijpen werden hergebruikt voor de zijpanden. Omdat er een zak in die zijpanden zit, had ik natuurlijk nog wel genoeg stoflengte aan de oude broek om die hiervoor te gebruiken. Ideaal.

malèmbe broek (collage3)

malèmbe broek (collage1)


De grijze joggingstof haalde ik bij Huis van Katoen en combineert prima met de rest. De originele taille- en zoomboorden werden opnieuw aan de broek gezet en in no time was die Malèmbe klaar.

malèmbe broek (collage2)

malèmbe broek (close-up)

Een kei-coole broek als je het mij vraagt, ik zou voor mezelf zo ook nog wel eentje willen. Dat gooien we dus maar weer bij op de planning, die alleen maar langer lijkt te worden hier…

So much to sew, so little time. Bij jullie ook?

12 gedachten aan “gerecykleerd”

  1. Je moet maar op t idee komen …
    Kleuren passen mooi samen ,ferm gedaan .
    Ik verwacht van jou ni anders !

Reacties zijn gesloten.