botanical boy

Een tijd geleden won ik op Instagram via Stof op Zolder een metertje french terry uit de About Blue Fabrics collectie. Deze bladeren uit de collectie ‘botanical garden’ is echt een stof die ik prachtig vind, maar in een kleurencombinatie waarmee ik zelf absoluut niet mooi ben. Gelukkig loopt hier thuis nog wel wat volk rond die wél wegkomen met een oerwoud op hun lijf.

botanical boy (folded)


Ik twijfelde even. Of de Zoon van bijna 10 niet al wat te groot was voor een hele trui in deze stof. Of ik hem niet moest combineren met iets effen, zoals ik hier al deed en daarna ook bij haar en haar zag.

botanical boy

botanical boy (close-up)

Maar ik kreeg hier en daar een duwtje in de rug en deed het dan toch. De groene boordstof die ik voor deze trui gebruikte kwam ook nu heel goed van pas.

botanical boy (collage)

botanical boy (neckline)

Het patroon is die van de trui met kap uit Stof voor Durf-het-Zelvers, zonder de kap uiteraard. Een prima basispatroon dat hier de laatste tijd weer vaker uit de kast komt. Voorlopig past de Zoon nog niet in de maten uit mijn eigen boek Urban Style.

botanical boy (collage1)


Ik ben blij met deze sweater, en ook blij dat de Zoon een groeischeut kreeg en bijna alle sweaters die ik de afgelopen maanden maakte alweer te klein zijn. Dat betekent dat ik weer wat kan naaien, joehoe!

8 gedachten aan “botanical boy”

  1. Ook de 'jonge jeugd' weet wat mooi is!ik vind een volle 'botanische' trui zeker kunnen. Zeker weten dat Matteo deze trui zou kunnen smaken. Maar nu even in afwachting van een 'botanische jongen'. Hij komt elk ogenblik thuis van chiro weekend. ?

  2. Joehoe!
    Naai maar verder Eva .Steeds weer een streling voor mijn ogen ,veel beter dan mijn druppelkes die niet helpen ….
    Heel mooi , de blouse van de dochter ook trouwens!
    Vera

Reacties zijn gesloten.