spin dress in chat chocolat

Jaaaaa, eindelijk nog eens een nieuwe collectie van Chat Chocolat! De vorige stoffen waren een echt succes, en de okeren mieren blijven bij mij een all-time favourite. Net als die mintgroene tricot met koperen streepjes

chat chocolat - spin dress 1


Deze keer liet ik Dochter 2 zélf kiezen. Ze ging voor deze blauw-groene tricot met subtiele gouden print, van ver nauwelijks zichtbaar. Zomerse stof die vraagt om een zwierig zomers jurkje.

chat chocolat - spin dress (skirt)


De Spin Dress van Madeit Patterns is zo’n zwierjurk die een tiener nog kan bekoren. Een skater dress, niet helemaal mijn smaak, maar wat ik bij meisjes tussen 10 en 14 wel heel vaak rond de lijfjes zie. Ook Dochter 2 was snel verkocht toen ik het patroon toonde.

chat chocolat - spin dress

chat chocolat - spin dress (collage)


De Spin Dress is een no frills patroon van Madeit Patterns, wat eenvoudigweg betekent dat de bijhorende handleiding veel summierder is dan bij de gewone Madeit patronen. Maar wie een klein beetje kan naaien weet dat zo’n tricot jurk in mekaar zetten geen handleiding nodig heeft, ik bekeek ze niet eens. En het grote voordeel van een no frills patroon is dat het te koop is aan een zeer zacht prijsje: voor £4,95 is het kidspatroon (maten 2 tot 10 jaar) van jou en krijg je er de tienerversie gratis en voor niets bovenop!

chat chocolat - spin dress (sitting


De effen strook in de taille voegde ik zelf toe, die zit niet in het patroon. Het breekt de print, ik vond het wel mooi zo. Ideaal dat Chat Chocolat die effen varianten van de stoffen voorziet, perfect ook voor zoomboorden! Ik koos voor korte mouwen, ik zette de print ondersteboven en dat was totally de bedoeling. Ahum.

chat chocolat - spin dress (collage)

chat chocolat - spin dress (close-up)

Ik werkte de jurk onderaan af met een rolzoompje om stof te winnen. Het mag kort, maar ook weer niet té kort. Aan de mouwen deed ik wat ik eerder bij een T-shirt voor de Zoon deed en de halslijn kreeg een effen boordje.

chat chocolat 2


Ik ben fan van deze nieuwe collectie van Chat Chocolat, mooie kwalitatieve stoffen in drie fijne kleuren (zowel sweater als tricot) en subtiele prints: what’s not to like?


16 gedachten aan “spin dress in chat chocolat”

 1. Wat een toffe jurk ! En wat een prachtige stof.
  En ik hou wél van skaterjurkjes voor tieners 😉 ; al zou ik voor mijn kleindochter die brede tailleband weglaten omdat die een iets bredere taille wat teveel in de verf zet.

 2. Heel mooi! Wat staat ze mooi met deze kleur!
  Een skaterdress, dat is een tip! Misschien kan ik zo mijn 9-jarige nog wel in kleedjes krijgen.

 3. Zo schoon! En wat een opluchting voor mij dat tienermeiden nog van zwier houden! Ik kan nog even blijven verder naaien 😉

 4. I think you use THE BEST fabric, this one is just gorgeous. My daughter would love it, one of her favourite colours. I really like what you did at the waist. A whole new look that I had never considered.

  I really enjoy reading your posts, the translation always makes me giggle. The Spin Dress translates to Spider Dress. I had a good LOL at that 🙂

 5. Deze collectie vind ik ook geslaagd. Die vorige met koperen streepjes deed me voortdurend denken aan bloedneuzen. Geen idee hoe dat komt, 't is vast voer voor psychologen. ?

 6. Dat gratis tienerpatroon, moet je daar een code voor gebruiken? Ik heb hier een geïnteresseerde vriendin, maar die heeft alleen tieners. Dus ze is niet geïnteresseerd in de kids versie. Maar de tienerversie kan je niet apart kopen. Of kijk ik daar over?

Reacties zijn gesloten.