easy streepjes

Ik hou niet van ingewikkeld. Ik hou van eenvoudig. Simpel. Zonder toestanden. Dat geldt voor veel, maar ook voor mijn naaisels. Ik naai graag, maar het mag niet té lang duren voor mij. In de categorie ‘supersnel’ presenteer ik jullie de rok van één uur. Ja, patroon traceren en knippen inclusief.

striped pencil skirt 4

striped pencil skirt (collage)


De voorwaarde voor een mooi resultaat is een kwalitatief goede tricot. Niet te dun, niet te dik, stevige stretch en vormvast. En daarna ben je alleen maar gelukkig, ik beloof het.

striped pencil skirt 3

Deze French terry met streepjes kocht ik bij Nosh, samen met nog wat ander moois. Via mijn internationale blogvriendinnen Inês en Annika wist ik met zekerheid dat Nosh topkwaliteit levert, dus ik hield me voor één keer eens niet in.

striped pencil skirt 2


Het patroon gebruikte ik al eerder: de Kristy uit La Maison Victor. Twee patroondelen, ik word al blij van de gedachte alleen. De tailleband schrapte ik, ik tekende bovenaan enkele centimeters extra, stikte om en stak er een brede elastiek tussen.

striped pencil skirt 1


Zo’n gestreepte kokerrok in tricot zit geweldig comfortabel en is ideaal bij lentetemperaturen. Als het te warm wordt kan ik zoveel stof rond mijn bovenbenen namelijk maar moeilijk verdragen.

striped pencil skirt (collage1)


Ik werkte de zoom op aanraden van Sinsha (van het Stoffenhuis) eens af met een rekbaar sierstiksel want jullie kennen mijn slechte verhouding met tweelingstiksels. En het moet gezegd: het werkt!

striped pencil skirt


Mijn nieuwe rok doet het prima in mijn kast: past bij alles! En al zeker bij mijn geweldig T-shirt dat ik via Krisje vond bij Leen van Looks of Lena
I’m sùch a Carrie Bradshaw.

21 gedachten aan “easy streepjes”

 1. Ok, het is simpel: die rok, die wil ik ook, maar die schóenen, die móet ik ook! (Zou ik dan ook een Carrie Bradshaw zijn?)

 2. Als iemand het is, dan jij wel! Dat lijkt me plezant gerief om te dragen. Ik zag zo'n rok hangen in de week en had hem bijna gekocht om te verknippen tot een topje. Ik hou van simpel maar het lukt me maar niet: gewoon een rok, waarom niet gewoon een rok?

 3. Wauw wat een diva! Zo knap ? Ik ben wel benieuwd naar de afwerking met rekbaar sierstiksel. De naad met de tweelingnaald knapt hier snel, gek kan ik er van worden ?

  1. Ja, het is zoiets honingraat-achtig. Bij mij knapt dat tweelingstiksel ook direct, vandaar. Dit doorstond de test prima!

 4. Helaas zou ik ook willen passen in twee patroondelen zonder poespas, maar mijn taille-billen schreeuwen om nepen. Wel een schoon exemplaar! Staat je super.

 5. Knap!! Ik maakte vorige zomer een maxi-rok in streepjestricot. Misschien kan ik die nu wat inkorten om mee te zijn met deze trend 😉 (of zijn de maxi-rokken ook nog hip?) Cool shirt trouwens, hebben ze die ook in Charlotte-versie, ik denk dat ik eerder een Charlotte ben :-p

 6. De Nosh blogshop doet duidelijk goeie zaken in ons Belgenbloglandje 😉 Ik slaag precies nooit in simpel, maar het staat jou weeral geweldig! En oh wat hou ik van die warmgele achtergronden, waren alle huizen hier ook maar zo.

 7. Oh Eva, ik houd van deze rok in al zijn eenvoud en ja op een dag doe ik u na! Allicht met een ander stofje maar hier liggen ook heel wat dingen van NOSH dus als die kwaliteit goed is, dan ga ik er gewoon voor! 🙂 Supermooi!

 8. Ik denk niet dat ik ooit gelukkig zou zijn in zo'n rok, hoe kwalitatief de stof ook zou zijn. Ontbreekt het lijf ervoor, namelijk. Maar jou staat het perfect! Dit is duidelijk een less-is-more! 🙂

 9. Prachtig!! Ik wil er ook zo eentje 🙂

  Ik gebruikte dit patroontje al 2x als zwangerschapsrok, ook zonder tailleband, en ik hoopte al dat het ook zou werken als gewone rok, ja dus!

Reacties zijn gesloten.