bambiblauwe beren

Vanaf vandaag laat Bambiblauw een nieuwe collectie About Blue Fabrics op ons los: beren, lama’s, ogen en streepjes. Of kortweg ‘blos’. Het kiezen viel me zwaar, al zeker met een glas cava in de hand, maar uiteindelijk ging ik voor de beren in vanille en zwart.

ole for bambiblauw 7


Het plan was een simpel T-shirt voor de Zoon, maar zoals wel vaker wijzigen mijn plannen ergens onderweg. Na heel wat wikken en wegen besloot ik er een zomerse Ole uit te maken, ongevoerd.

ole for bambiblauw 8


Dat ik maar 70 cm stof bestelde was natuurlijk – zoals altijd, djeezes toch – mijn grote hindernis. Want  een Ole in maat 134 vraagt echt wel meer stof, of wat had je gedacht.

ole for bambiblauw 9

ole for bambiblauw 10

Nu, ik wilde sowieso combineren met effen zwart, dus uiteindelijk zag ik me genoodzaakt om ook de binnenkant van de kraag in twee delen/stoffen te knippen. Ik zorgde er wel voor dat de beren zichtbaar bleven bovenaan, de achterkant van het knopenpad is dus gewoon zwart.

ole for bambiblauw 5

ole for bambiblauw 4

Dat niet-voeren van die Ole deed ik nadat ik zag dat er een paar naaisters dat eerder al fiksten, dus lukken moest dat in elk geval.

ole for bambiblauw 6


Mijn logisch verstand is niet van de grootsten van deze wereld, dus ik moet zeggen dat ik wel wat zuchtte en fronste om de aansluiting tussen knopenpad en zoomboord netjes af te werken. Niet helemaal gelukt vind ik zelf, maar kom.

ole for bambiblauw 3

ole for bambiblauw 1

Wie vandaag een beetje rondneust op Instagram, Facebook en in blogland zal al snel de andere drie stoffen uit de About Blue Fabrics collectie ontdekken. Allemaal anders, allemaal even tof. Verkrijgbaar bij Bambiblauw en tal van andere stoffen(web)shops. Ik wed dat je het even moeilijk als ik zal vinden om er eentje uit te kiezen…

23 gedachten aan “bambiblauwe beren”

  1. Heel erg tof, deze! Jij bewijst dat die beren ook echt stoer zijn. Ik zag er al een schattig meisjeskleedje uit, maar jij doet me van gedacht veranderen. ­čÖé Stoere trui wordt het, ja!

  2. Waw. Mooi.
    Ik deed een paar maanden geleden ook eens van ole-zonder-voering op m'n blog, maar aan de schoonheid van uw stofke kan ik niet tippen.

  3. Ik zit hier werkelijk te gniffelen, een Ole uit 70cm, ik zou er nog niet aan denken en jij doet het toch maar! Er stond trouwens een gelijkaardige – niet gevoerde – cardigan in een oudere LMV (Camil, sept/okt 2015), misschien vind je daar een tip voor de afwerking?
    Oh! Maar dat ik fan ben, dat vergat ik bijna te zeggen… hij staat daar zo ongelooflijk schoon mee vind ik!

  4. Ik zat me al een hele tijd het hoofd te breken over wat voor kleur dat nu eigenlijk is en jij hebt daar gewoon de perfecte naam voor: 'vanille'. Klinkt nog lekker ook.

    Jouw zoon staat er trouwens geweldig goed mee. Dat manneke kan zelfs een schattige berenstof stoer maken. Knap gedaan!

Reacties zijn gesloten.