matching outfits, matching minds

Sinds vorige week ligt er een nieuw naaiboek in de boekhandel: Matching Outfits, Matching Minds – kortweg MOMM – van Eef Theys oftewel Eulala C’est Chic. In het boek vind je patronen voor mama’s én hun kinderen zodat je helemaal los kunt gaan in het twinnen, ha!

matching dresses (back)

Ik koos de rechte jurk met strik uit, een model van jurk dat ik altijd heel mooi vind, bij elke vrouw en elk figuur. En ik was zeker dat ook Dochter 1 er enthousiast over zou zijn.

matching dress


Nu, die strik werd een beetje een obstakel toen ik erover nadacht. Want ik ben geen strikkenmens. Nooit geweest eigenlijk, zelfs niet als kind. En Dochter 1 wilde ook zéker de jurk, maar niet de strik. Dus werd de rechte jurk met strik er eentje zonder, en dat lukte prima!

matching dresses (close)


Ondertussen merkten jullie al lang op dat het twinnen tussen mezelf en de Dochter vervangen werd door het twinnen tussen zussen…

matching dress


Dat ging zo: ik kocht geweldig mooie en kwalitatieve kaki crêpe bij Mon Depot en maakte Eefs jurk eerst voor mezelf in maat 38. Toen die klaar was en ik hem aantrok klonk er “Oooooh, die is mooi, mag ik eens passen?”

matching dresses (collage)


Ik wist al wat er zou gebeuren want Dochter 1 en ikzelf dragen sinds kort dezelfde maat. Die jurk, die was ik kwijt. Voorgoed.

matching dresses 1


En toen Dochter 2 wat beteuterd stond te kijken naar haar paraderende zus besloot ik om er voor haar dan ook maar eentje te maken. Ik gebruikte een soepele roestbruine stof die ik ooit kocht op het Stoffenspektakel en eigenlijk had ik voor haar wel een maatje kleiner mogen maken.

matching dress (close-up)

matching dress (close-up)

En ik? Ik fabriceer er binnenkort zeker nog eentje voor mezelf, in sober zwart.

matching dresses (collage1)


Ondertussen zagen jullie misschien nog al wat moois uit het boek verschijnen: Sylvia deed van matching outfit met haar dochtertje, An maakte de hipste foute kersttrui ooit, en Eef combineerde twee patronen en maakte er een derde van. En deze T-shirt-jurk, die staat nu al op mijn lijstje voor de zomer!

matching dresses(kaki stof bij Mon Depot – roestbruine stof bij Stoffenspektakel)

18 gedachten aan “matching outfits, matching minds”

  1. Het kraagje zonder strik mag er zeker wezen! Hier loopt er eentje te paraderen met dezelfde jurk, wel met strik. Maar voor mezelf ga ik voor jouw optie denk ik.
    Je dochter heeft gelijk als ze de jurk niet meer wilt teruggeven ;-).

  2. oh wat een geweldig resultaat… ik ben helemaal fan en als ik terug ontzwangerd ben moet ik deze toch echt eens checken om zelf te naaien 🙂

  3. Heel mooi ! Zo gaat dat met dochters hé, je denkt iets voor jezelf te hebben gemaakt en zij gaan ermee lopen. Maar de zussen hebben leuke jurken erbij ! Ik zit te wachten tot het boek eindelijk in de boekhandel ligt. Ik kon de modellen al bewonderen op de sewingsundays en het zag er veelbelovend uit !

  4. Super mooi! Die kleuren had ik niet direct geassocieerd met het cocoladevelleke van onze dochters. Maar ik houd ze zeker in gedachten voor als ze iets ouder is.

Reacties zijn gesloten.