koddige Kerstige kleertjes

Klinkt bijna als een strip van Suske en Wiske.

Elk jaar met Kerst en met Pasen vraagt de stoffenwebshop Modes4U me om iets te doen met de stoffen uit de kerst- en paascollecties. Ik maakte zo al een hele resem gerief, vanalles en nog wat, want aan die schattige prints kan ik maar moeilijk weerstaan. En ook al had ik eigenlijk weer geen tijd (wie wel trouwens?), ook nu koos ik een Kerstig stofje uit.

X-mas dress


De print van fietsjes met minikerstboompjes van Dear Stella sprong meteen in het oog. En terwijl ik bestelde, zag ik Isabelle dezelfde print tot leven wekken op IG. It must have been a sign…

X-mas dress (collage1)


Ik maakte voor Gorgeous Gisèle een hemdjurkje en gebruikte daarvoor het Theo-patroon van Zonen 09. Wie dacht dat daar alleen jongens mee gediend zijn, think again, want met wat goede wil maak je daar zo een meisjesversie van.

X-mas dress (collage)


Ik kortte het bovenstuk in tot aan de taille en stikte er een rimpelrok aan.

X-mas dress (collage2)


De lange mouwen kregen elastiekjes in plaats van manchetten. Deels uit luiaardij, deels omdat ik dat minder jongensachtig vind.

X-mas skirt (collage)


Uit de overschot kreeg Lady Lucille nog een rokje met glitterelastiek in de taille, gemaakt volgens deze werkwijze.

X-mas skirt


De kerstprint op deze stof is niet in your face, maar als je graag all the way gaat, keuze te over bij Modes4U:

X-mas fabrics


Ik krijg dikwijls de vraag of de verzendkosten niet te hoog oplopen, en of de douanekosten niet om van te schrikken zijn als je vanuit Hong Kong bestelt. Wel, ik betaalde nog nooit douanekosten maar ik bestel ook nooit grote hoeveelheden. Als ik écht naar iets specifieks op zoek ben, weet ik altijd 100% zeker dat ik het bij Modes 4U kan vinden dus dan heb ik de extra verzendkosten er wel voor over. Die zijn trouwens niet overdreven en op de website erg transparant: je betaalt €3 als basis en bij elk product staat hoeveel er extra bijkomt voor de verzending. Makkelijk uit te rekenen. En voor bestellingen boven de €60 betaal je trouwens helemaal niks!

(stof bij Modes4U – elastiek bij Veritas)

BewarenBewarenBewarenBewaren

9 gedachten aan “koddige Kerstige kleertjes”

Reacties zijn gesloten.