lili, opnieuw

Ik maakte een tas voor Dochter 1. Zo’n tieners sleuren hun hele hebben en houden altijd overal mee naartoe dus ze kon er echt eentje gebruiken in een formaat dat niet te groot en niet te klein was.

teenage liliLili to the rescue! 
Het patroon uit De Tas van Annelies blijft een succesnummer, ik maakte het al zo vaak dat ik de handleiding enkel nog gebruik voor het knippen van de patroondelen.

teenage lili (fabrics)

teenage lili (collage1)

Bij Madeline kwam een hoop (een hele grote hoop!) nieuwe stoffen binnen. Prachtige kwaliteitsstoffen in stijlvolle prints en uitvoeringen. Ik koos een geweven jacquard, en combineerde die met een effen zwarte canvas, grijze katoen met een subtiele zilverdraad en jeansgrijze tassenband.

teenage lili 1


Dat het moeilijk kiezen was tussen die nieuwe stoffen zal jullie niet verbazen: deze rekbare jacquard (en ook deze) lijken mij perfect voor feestelijke meisjes- of damesjurken.

teenage lili (collage)

teenage lili (inside)

De tassenband maakte ik langer dan voorzien, zodat hij makkelijk over de schouder kan gedragen worden. Ik weet niet of dat wel een goede zet was, want nu kan je de tas natuurlijk niet in je hand dragen zonder dat ze op de grond hangt. Time will tell…

5 gedachten aan “lili, opnieuw”

  1. Ze is weeral gesteld, een nieuwe tas, daarna ze mee uitpakken bij de vriendinnen.
    Maar mijn (breiend) oog valt vooral op die trui, hier is ook iets aan 't groeien in dezelfde wol.

Reacties zijn gesloten.