leather legs

Ik heb wel wat met leer. Leren jasjes, leren rokken… ze hangen in mijn kast. Maar een leren broek, dàt had ik nog niet! Het moet wel gezegd: met leer is het opletten geblazen, het kan al snel een beetje tacky worden. (Ondertussen hoop ik dat jullie vinden dat ik er wel mee wegkom…)

roxie legging


Twee jaar geleden kocht ik bij Liesellove rekbaar namaakleer met het idee er een Roxie legging van te maken. Jullie lezen dat goed: twee jaar geleden. Om maar te zeggen dat de planning en de uitvoering ervan hier niet altijd op mekaar afgestemd zijn. Dat leer lag hier nog steeds te wachten toen ik afgelopen weekend een te korte jurk niet weggegooid kreeg en bedacht dat een hippe legging hier wel eens de oplossing kon bieden.

roxie legging (collage)


Ik herinnerde me vaag de versie van Lies en van Judith, deed wat opzoekingswerk en besloot dat ik dat op een uur tijd wel voor mekaar zou krijgen.

roxie legging 1


Het werd een uur en een kwartier, met één patroondeel kan je het bezwaarlijk een moeilijk project noemen. Ik deed het langst over het beslissen welke maat ik zou nemen. Mijn ervaringen met patronen uit La Maison Victor leerden me dat de meeste modellen nogal ruim vallen, maar toch durfde ik geen smallere maat te nemen dan mijn gewoonlijke.

roxie legging (collage2)


Gelukkig maar, de legging past, maar moest ik ze opnieuw maken dan denk ik dat ik ze toch wat breder zou tekenen ter hoogte van de knieën. En ook wat hoger in de taille by the way. Jullie zien dat niet, maar ze valt echt wel laag.

roxie legging (collage1)


Verder ben ik wel heel tevreden, het is zoiets tussen een broek en een panty in (een legging dus, duh) waardoor ik ‘geruster’ met korte jurken over straat loop. Zéker een geweldige aanvulling voor mijn capsule closet.
Die capsule closet is nog steeds in orde trouwens, ik vertel jullie binnenkort nog wel eens hoe dat ondertussen verloopt.
(stof bij Liesellove)

22 gedachten aan “leather legs”

  1. geweldig goed idee, ik heb ook zo'n stuk stof liggen! (en dezelfde schoenen, die blijven fantastisch, toch!)

  2. Waaaah! Ik droom allang van iets soortgelijk, alleen zijn mijn benen van een iets andere soort en kom ik daar niet mee weg, vrees ik. Maar gij! Wow

  3. Hij staat u heel schoon! Ge komt er zeker mee weg! Vrouwelijk en stoer! Ik heb ze ook ooit eens gemaakt als leren piratenbroek voor een verjaardagsfeestje en die taille komt echt veel te laag! In mijn herinnering heb ik heel de middag aan die broek liggen hijsen en angstig rond gekeken of één van die brave jongetjes mijn blote billen kon zien bij het bukken..

  4. 2 jaar geleden zullen de lage taille broeken nog mode geweest zijn zeker. Blij dat die nu amper nog te vinden zijn.
    Je staat er kei goed mee!!! En die schoenen <3

  5. haha, ik maakte exact dezelfde legging in exact dezelfde stof 🙂 Heel content van! alleen moet ik ze verstellen en ligt dat nu al bijna een jaar te wachten, aiaiai… ook zo'n geval van planningsproblemen 😉 je ziet er alleszins heel stijlvol uit in deze outfit!!

  6. Leuk die jurk ook, mooie combi! Benieuwd naar je capsule clothing update. Dank zij jou heb ik dit ook ontdekt en toegepast, ik ben fan : )

  7. Hahaha, en dan te bedenken dat ik zo'n roxie heb in tricot als pyjamabroek voor koude nachten 🙂 Maar deze is dus wel véél cooler !

Reacties zijn gesloten.