restjessjaal

Dat ik aan het breien sloeg wisten jullie al. Dat het inschatten van voldoende wol voor het betreffende project nog niet aan mij besteed is misschien nog niet. Meestal koop ik eerder te weinig dan te veel, van eender wat, en dat is eerlijk gezegd soms wel eens vervelend. Ik bespaar jullie de gênante situaties…

sjaal


Met die Zeemanwol ging dat niet zo. Ik kocht net voldoende voor elk project, en één keer zelfs een volledige bol te veel zeg! Dus lagen er restjes. Waarmee ik een sjaal breidde, een restjessjaal.

sjaal 2


Voor de breedte en de breiwijze ging ik uit van wat Mina Dotter al eens schreef. En ik hoopte maar dat hij lang genoeg zou worden. Restjes blijven immers restjes, no way dat ik weer wol zou gaan bijkopen!

sjaal (collage)


De kleuren passen alledrie prachtig bij elkaar, maar met mijn restjes raakte ik niet aan de lengte die ik voor ogen had. Maar hij doet dienst én hij is warm en zacht tegelijk: heerlijk.

sjaal 1


Ondertussen kocht ik zwarte wol (ook weer bij Zeeman) en startte ik alweer een volgende sjaal. Deze keer ga ik mijn grenzen eens verleggen en een andere steek uitproberen. Fingers crossed!

17 gedachten aan “restjessjaal”

  1. Ik ben super benieuwd! Zwart is een kleur waar ervaren breisters meestal weg van blijven. En een nieuwe steek! Pompoms all the way, baby

  2. Leuk. Ik vrees dat ik de trui waar ik vorig jaar aan begon ook ga aftrekken en het op een sjaal ga houden. Het is zuiver scheerwol dus dat zal wel warm zijn. *haast zich naar Mina Dotter*

  3. Vrouw, ik ben benieuw naar die steek 😀 En wat een toffe sjaal is dit zeg! Hoera voor restjes! Ik ben zo iemand die ofwel giga veel te veel heeft ofwel net te weinig 🙂

  4. De kleuren passen inderdaad heel mooi bij elkaar, alsof je al van plan was om het zo te doen! Onaangebroken bollen mag je meestal terugbrengen naar de winkel, misschien een tip? Benieuwd naar je nieuwe project, in het zwart zie je vaak wel weinig van structuursteken…

  5. Al een geluk dat jouw kleurenpalet mooi assorti is! Ik vind deze sjaal prachtig, echt heel tof. Ik ben ook opnieuw aan eentje begonnen (nadat ik de vorige zoveel keer uittrok dat ik de kleur al beu was voor er effectief iets van resultaat te bespeuren viel), ik kijk er al naar uit om die net als jij rond mijn hals te wikkelen!

  6. Ik heb mezelf voorgenomen om na de lancering van het boek te leren breien. Ik kan er helemaal nog niets van maar het lijkt me rustgevend. Laat rust nu net zijn wat ik nodig heb ;)Mutsje af voor jouw creaties!

Reacties zijn gesloten.