billie & billie

Toen ik mijn streepjesjurk maakte, had ik nog een lap over. Groot genoeg voor een T-shirt voor de Zoon, of dat dacht ik. Blijkt dat een mouw toch altijd meer stofbreedte vraagt dan ik denk. Bovendien begon de herfst ondertussen voor echt en leken lange mouwen me meer aangewezen.

longsleeve Billies 1


Dus combineerde ik de streepjes met een restje donkergrijze tricot (ooit gebruikt voor deze pyjama) en maakte er een longsleeve Billie van.

longsleeve Billies (collage1)


In de zoektocht naar die donkergrijze tricot stootte ik ook nog op een pand Zonen09 stof, de grijze Cool Flakes, die ik dan ineens ook maar knipte.

longsleeve Billies 4


De streepjesversie zoomde ik om volgens de techniek van Blanche, voor de andere gebruikte ik nog eens mijn tweelingnaald.

longsleeve Billies 2

longsleeve Billies 3

Billie & Billie, een schoon koppel.

longsleeve Billies (collage)(streepjesstof bij Stoffenspektakel – grijze french terry bij Pauli – Cool Flakes bij Madeline de Stoffenmadam)

16 gedachten aan “billie & billie”

  1. Oh, schone exemplaartjes zeg! Ik vind het steeds moeilijker om voor mijn ( sinds kort tiener ) zoon leuke stofcombi's te vinden (die hem bevallen, gelukkig heeft hij smaak). Deze zou hij wel tof vinden!

  2. Oh, schone exemplaartjes zeg! Ik vind het steeds moeilijker om voor mijn ( sinds kort tiener ) zoon leuke stofcombi's te vinden (die hem bevallen, gelukkig heeft hij smaak). Deze zou hij wel tof vinden!

Reacties zijn gesloten.