ik brei. nog steeds.

Na mijn eerste breistapjes onder leiding van de Pronte Priemen volgde al snel een tweede en derde breisel. Iemand fluisterde dat het verslavend zou werken en misschien moet ik die iemand wel eens gelijk geven. Niet zo verslavend als zoute ribbelchips en koffiekoffiekoffie (Guilty as charged, ja.) maar toch…
Ik liep nog eens de Zeeman binnen, en daar lagen ze: bolletjes oudroze wol met zwarte spikkels, tweed-style  zeg maar. En ik kocht 5 bollen, zomaar ineens.

tweed knitwear (collage1)


Het is de schuld van de prijs per bol. Moesten ze 5x duurder zijn, ik zou niet zo makkelijk zwichten. Want ik wist niet eens wat ik ermee zou aanvangen.

tweed knitwear 2


Lang duurde dat niet, ik breide een trui. Alweer volgens dezelfde richtlijnen als de drie vesten die ik maakte. Alleen breide ik twéé rugpanden in plaats van één. Totaal weer niet koosjer waarschijnlijk en ik had ook geen idee hoe ik zo’n boord aan de kraag zou moeten zetten…

tweed knitwear 1Whatever, dacht mijn brein. Ik naaide de schoudernaden dicht en liet de rest zoals het was. Grappig hoe iedereen onder de indruk is van deze trui terwijl ik écht weer zomaar wat deed. En mega-oversized is hij, helemaal slobberend en übergezellig.

tweed knitwear


Ooit zoek ik wel eens op hoe dat moet, die kraag. En eigenlijk moest ik dat al wel weten want toen ik 14 was moest ik op school al eens een trui breien voor mezelf. Ik geloof dat ik toen flink geholpen werd door mijn grootmoeder…

tweed knitwear (collage)


Ik ga erin wonen, in deze trui, voor de rest van de herfst/winter/lente!

26 gedachten aan “ik brei. nog steeds.”

 1. Als ik dit zie, krijg ik spontaan de neiging om die breivaardigheden weer op te diepen, alleen is die to do naailijst zo lang. Mmm, toch maar eens gaan kijken naar de Zeeman…

 2. zalig! voor de kraag smijt ik de boel altijd bij mijn mama binnen en dan krijg ik het terug met de rondbreinaald er al op :p ik zou het anders ook niet weten :s

 3. Hmmm, ziet er inderdaad een trui uit met enorm hoog 'comfy' gehalte. Ik zie me al voor een haardvuur met een lekkere thee en dekentje. Hihihi. 😀

 4. Ik brei (nog steeds) aan mijn trui uit het Veritas breimagazine met moeilijkheidsgraad "absolute beginner". En nu snap ik 'm: die heeft ook zo'n kraag. Daarom dat het mij lukt :–) De jouwe ziet er zalig comfy uit!

 5. haha, vrouw, ik doe ook maar wat in mijn breikunsten 😀 veel meer dan bernadette-style truien in zeer grof geschatte maten komt er niet van mijn priemen 😀 Ik zag deze ook liggen bij zeeman en twijfelde maar nam uiteindelijk lichtgrijs mee voor, off course, nog een bernadette 😀

  1. Hier ondertussen ook al 2 Bernadetjes voor dochterlief.
   Zij zeer blij en ik word helemaal zen van/tijdens het breien 🙂
   Die trui die je nu toont, is ook super!

 6. Whatever LOL als dat is wat jij doet zonder nadenken, dan ben ik benieuwd naar wat jij doet mét brein. Ik ben nog steeds bezig aan die greige whatever vest. Zo tegen de eerste vorstprik zal die wel af zijn, hopelijk. Of anders volgend jaar é, whatever.

 7. Ik vind hem prachtig! Wil spontaan ook een gaan breien. Het is alleen dat ik al drie werken onderhanden heb (vier, als ik mijn naaiproject meetel). Dus deze gaat op de lijst 'ooit nog te maken'.

Reacties zijn gesloten.