breisels

Nadat een aantal co-blogsters mij introduceerden in de wereld van breipriemen en wol, bleek dat ik dat eigenlijk wel plezant vond, zo een beetje breien af en toe. Met zo’n langzaam groeiend warm lapje op mijn schoot spendeerde ik ettelijke avonden, en na mijn eerste breiwerk volgden er nog twee.

knitwear3


Ik breide gewoon rechttoe rechtaan volgens wat summiere instructies die ik van haar kreeg. Werkelijk, méér dan rechts en averechts kan ik niet. Ik heb ook niet echt die ambitie, al kan ik me wel verwonderen over de schone steken en prachtresultaten die ik in blogland (zoals hier, hier en hier) en op instagram (check mijn collega @apella.knits!) tegenkom. Breien is voor mij gewoon even verstand op nul en zonder al te veel nadenken een routineuze handeling uitvoeren. Dat klinkt een beetje boring misschien, maar toch.

knitwear4

knitwear

Ik breide dus een tweede en derde vest, voor Dochter 1 én 2. De wol (waar ik – de gierigaard – alweer niet te veel geld aan wilde uitgeven) komt gewoon van bij Zeeman. Voor €2/bol (ik had er 3,5 nodig per vest) kon ik alvast niet sukkelen en aangezien de smaken van die tieners veranderen in een vingerknip maak ik me dus ook niet druk als ze dat ding maar een half seizoen willen dragen.

knitwear1

Ik brei ook helemaal niet mooi egaal, laat dat duidelijk zijn. Op dat vlak is er mega-veel ruimte voor verbetering…

knitwear2


Ik kocht vorige week opnieuw 4 bollen bij Zeeman, van een oude-roze variant met zwarte spikkels. Ik zie een oversized trui voor mezelf, nog geen idee of dat goed zal komen… Hoe dan ook: you’ll be the first to know!

28 gedachten aan “breisels”

 1. Ik vind dat heeeeel goed gedaan! Ik probeerde het ooit ook en geraakte vooral gefrustreerd 🙂 de dames stralen er in, meer dan geslaagd!

 2. Helemaal hip !
  'k Moet zeggen dat het hier ook kriebelt als ik dit zie…..
  maar 'k vrees dat ik het breien een beetje verleerd ben.
  Was het een moeilijk breipatroon om te volgen ?

 3. Gezellige cardigannekes!! Hier nog eentje van vorig seizoen in de maak. Nu het stilaan weer wat frisser en sneller donker wordt is breien de ideale bezigheid! En een breiwerkje is ook veel vlotter mee te nemen om de tijd te doden dan een stikmachine 🙂

 4. Mooi!
  Dochterlief heeft hier ook al een bestelling doorgeven 🙂
  is het mogelijk om jouw werkbeschrijving door te geven?
  Bedankt!

 5. vrouw da zijn schoon breisels 🙂 En ja jong, ik kocht al dure wol voor een trui voor mij maar die pluist even hard als de zeeman-variant ze dus no worries 🙂

 6. Mijn eerste trui is nog steeds een lapje van 30cm hoog, hoewel intussen al 3x uitgetrokken en opnieuw gebreid. Misschien begin ik er deze winter nog eens opnieuw aan 😉 Deze dochtertwinning is zo tof! Die kleuren staan hen echt geweldig.

 7. oooh zo mooi! Ik zou ook graag de werkbeschrijving hebben? Welke wol heb je juist gebruikt en met welke dikte van priemen moet je deze breien? Mijn dochters zagen al zo lang voor zo een cardigan, dus ik wil het ook wel eens proberen!

 8. Keitof toch ! Ik merk dat ik de laatste tijd heel regelmatig mijn naaimachine aan de kant laat staan en mij nestel in de zetel met mijnen brei … die daar dan net niet afgewerkt blijft liggen in de kast ! Drie stuks ondertussen al … ofte … niet zo goed bezig als jij precies.

 9. Ze zien er anders heel erg tof uit! Als het je stoort dat het niet egaal gebreid is, kan je altijd blocken. Dan wordt het geheel wel een beetje groter, maar worden de steken gelijk. Maar bij deze vesten zou ik het zeker niet doen, die zijn prima zo!

Reacties zijn gesloten.