de uitgestelde Liberty (kcw #2 – summer 2016)

De lap lag hier al eeuwen. Een streelzachte Liberty, te mooi om zomaar te verknippen. Te duur ook, vind ik. Dus werd hij zorgvuldig opgeborgen, in een papiertje en al. 
Nochtans wist ik vanaf het eerste moment wel dat het een Theo moest worden voor de Zoon. Maar de Zoon groeit, en heel erg lang zou het dus niet duren eer dat hemd te klein zou zijn. Als hij het al niet eerder scheurt of bevlekt, that is. Oh horror.

Liberty hemd (folded)


Maar ik zette mij over al die onnozel hindernissen en maakte dat hemd nu toch maar. Het heeft geen zin om een lap stof te laten liggen wachten op niks, toch? Of zoals één van mijn favoriete quotes zegt:
Je kan beter spijt hebben van iets wat je deed, dan van iets wat je niet deed.
En “knip” zei mijn Ikea-schaar.

Liberty hemd (close-up)


Liberty hemd

Dat knippen gebeurde enkele weken geleden al, maar pas nu raakte het hemd af. Uitstelgedrag, I tell you. Het resultaat zien jullie vandaag hier. Een Theo in zijn simpelste vorm. Geen toeters of bellen. De stof doet wat ze moet doen. Eén van de mooiste prints die ik ken.

Liberty hemd (collage)

Liberty hemd (collage1)

En terwijl ik dit schrijf, vraag ik me af of jullie dat ook hebben, een stof die zo gekoesterd wordt dat ze niet verknipt raakt. Ja?

BewarenBewaren

14 gedachten aan “de uitgestelde Liberty (kcw #2 – summer 2016)”

 1. Ik vond enkele maanden terug een mooi liberty stofje voor de communie van de zoon voor volgend jaar . Maar ik vrees ook de dag dat de schaar erin moet. Ik vind dit ook een prachtig stofje. Laat hem dat maar veel uit de kast halen 🙂

 2. Prachtig! Mooi combistofje gevonden ook. En om je vraag te beantwoorden: ja, precies dezelfde. Ik ga ze denk ik gebruiken voor de derde verjaardag van de tweeling in februari. En de kans is heel groot dat het voor de 'jongenshelft' een Theo wordt 😉

 3. Zo herkenbaar je gevoel!
  Als ik echt zot ben van de stof bestel ik er dan een paar meter van 🙂
  Dat mijn kasten uitpuilen is dus een understatement!
  Deze is prachtig! Ook een grote fan van Liberty.
  Binnenkort knip ik in een mooie Kokka, het zal dan ook een moeilijk moment worden.

 4. vrouw, ik heb diezelfde stof liggen, in een papierke gedraaid, met dezelfde hindernissen 😀 Wat zou ik daar nu uit maken, binnen de 5 seconden scheuren ze het of hangt er chocolade op! maar ja ik haalde ze er al enkele keren uit en denk ze toch te verknippen, volgend jaar ofzo 😀

 5. Heel mooi! Ik heb zo een aantal stofjes waar ik niet in wil knippen omdat ik nog niet nét hetgeen vond wat ze moeten worden, maar ik probeer daar van af te stappen de laatste tijd. Mijn stofjes moeten gebruikt worden!

 6. Maar zo schoon! Ik zette vorige week de schaar in een zalige Liberty)tricot, voor mezelf! Foto's moeten er nog van komen, het kleedje zit al in de was…

 7. Volmondig: ja! Ik heb er ook liggen, van die stofjes. Je brengt me op ideeën, het hemdje is zeer mooi. Je zoon straalt precies nog meer!

 8. Ik maakte de laatste tijd al geregeld van mijn hart een steen en knipte in stofjes die al lang in de kast lagen, te wachten. Opkuis in de stoffenkast!
  Maar een stofje van dit kaliber ligt daar sowieso niet tussen 🙂 Heel mooie Theo, en zo'n perfect contraststofje dat je erbij vond!

 9. Zo'n mooi hemd, prachtig bij je zoon! Ik probeer me over die knipangst te zetten en dat lukt tegenwoordig goed, toch zonde dat mooie stofjes in de kast blijven wachten op een project:-)

 10. Bij mij ligt dezelfde Liberty te wachten, nog net niet in een papiertje maar wel even gekoesterd. Tussen een tiental andere parels. En ondertussen blijf ik nieuwigheden kopen voor de "gewone" projecten 😉

Reacties zijn gesloten.