see you at six – part 1

Serieus, wat een coole naam is dat voor een nieuwe stoffenlijn? Als ik ooit een merknaam nodig heb voor iets, dan roep ik meteen op Naomi, zoveel is zeker. Na Soft Cactus bedacht ze dat het ook wel eens tijd werd voor wat meer keuze aan “volwassen” prints op soepele stoffen. Gelijk heeft ze! Dus werd See You At Six geboren en ik stond op de eerste rij om daar wat van te willen uitproberen.

Naomi zei nog: “Ik hoop dat je er iets leuks tussen vindt, want het is nogal veel blauw…” Ik moest lachen, want blijkbaar weet heel blogland ondertussen dat ik en blauw niet zo’n liefdevol duo zijn 🙂 
En toch. Ik koos blauw. Ha!

see you at six - topje


Niemand gelooft dat nu nog natuurlijk, van dat geen-fan-van-blauw-verhaal. Maar dit is dan ook geen gewoon blauw en geen gewone stof. Nee, het is het mooiste blauw ooit en een zalig soepele rayon/viscose om mee te werken. Ik kon niet weerstaan.

see you at six - topje (collage1)


Ik maakte een top voor Dochter 1 en nam daarvoor een patroon uit het B*Inspired naaitijdschrift dat ons geschonken werd door By Poppy op London Sew Social. Het is een patroon voor een jumpsuit waarvan ik enkel het bovenstuk gebruikte.

see you at six - topje (collage)


Ik was vooral fan van de diepe ruguitsnijding en de volants die absoluut een soepelvallende stof nodig hadden. En echt, I tell you, de stof is ongelooflijk makkelijk om te verwerken: kwaliteitsvol en toch licht. De volants werden wel met de helft versmald nadat Dochter zich luidop afvroeg of ze geacht werd “te gaan vliegen met die grote flappen”. Tja.

see you at six - topje (collage2)


Jullie zagen misschien ook al dat Laurence van P’tits Monstres, Sylvia van Lily & Woody en Marleen van Petrol & Mint aan de slag gingen met hele andere kleuren en prints. Om ter mooist zijn ze. En ik toon jullie later deze week graag nog een tweede maaksel in een See You At Six-stof, maar dan voor Dochter 2.
Noteer het op je kalender: vanaf 5 augustus te koop!

(foto’s door Annelies De Weerdt)

25 gedachten aan “see you at six – part 1”

 1. Wat jij met blauw hebt, heb ik met roze… dus ik snap je volledig! En toch is dochterlief effenaf prachtig met deze tint – al lag ik even strike met de vliegende flappen 😉

 2. voor mij was dat blauw-verhaal nieuw, maar dit is echt supermooi en gelukkig zijn die flappen kleiner anders ga je echt vliegen!

 3. Hahahaa, ik ben ook geen fan van grote frutsels – deze vind ik helemaal perfect.
  Is het dan ook de bedoeling dat je in een jumpsuite kruipt die vanachter sluit? Of heb je dat zelf aangepast? Lijkt me nogal iets voor slangenmensen ^^

  De stof, tja, daar heeft iedereen gelijk over: die ziet er prachtig uit.

  1. Sluiting zit bij de jumpsuit idd vanachter. Erin geraken is geen probleem denk ik maar je moet dan wel altijd iemand meenemen naar de wc 🙂

 4. Wat een prachtige stof alweer! En zo'n mooi bloesje maakte je er mee! Ik was ook al in dat magazine verliefd geworden op de jumpsuit, maar maakte dezelfde bedenking als hierboven vermeld,…

 5. Hahaha, hier ook eentje die dacht "Blauw ?" … enne het allerschoonste blauw of niet … schoon is het sowieso wat mij betreft !

 6. Whaaa! Laat ik nu wél van blauw houden. En van 'vleugels', en van v-ruggen, en van de combi blauw+dochterlief. En van de foto's, en van de print, en tralalalalofzang!

 7. Geweldige combinatie van deze prachtige stof met een leuk patroon!! Deze kleur staat je dochter weer beeldig!

 8. O Eva, ze staat er prachtig mee!! Wat een schitterend topje! Wil k zelf ook wel 🙂 Top top top!!

 9. Ma seg zo schoon! Heerlijk blauw, prachtige rug en knappe dochter! Hoera voor dit maaksel!!!

Reacties zijn gesloten.