zomerse topjes

Stilaan zou het nu toch eens mogen gaan zomeren, niet? Voor Nienke testte ik alvast een gloednieuw zomers patroon uit: de Fjara tank top.

fjara5


Het topje is perfect voor mijn tieners, die decolleté-gewijs zeer preuts zijn en om de één of andere duistere reden weigeren om topjes met spaghettibandjes te dragen. Ingewikkeld hoor, zo’n puberbrein.

fjara6


De Fjara is dus perfect: de racerback rug ziet er stoer uit en is meteen ook luchtig wanneer het warm is.

fjara4


Voor de bloemetjesversie verknipte ik deze jurk. Ik droeg ze niet meer maar de print op de stof vind ik nog steeds heel mooi dus werd ze gerecycleerd. Ik gebruikte zwarte boordstof voor wat contrast.

fjara3


De tweede versie werd er eentje in Chat Chocolat tricot. Die mooie mintkleur in combinatie met de glinsterende koperen streepjes zijn prachtig.

fjara2


Het topje zit snel in elkaar en is verkrijgbaar van maat 2 jaar tot maat 16 jaar. Ik pas zelf ook nog in de grootste maat, dus ik weet wat ik ga doen met dat restje zwarte tricot dat hier nog ligt!
Op de blog van Nienke kan je nog meer testvoorbeelden zien, in alle maten en soorten. Fjara is te koop voor slechts €7,26.

fjara1

23 gedachten aan “zomerse topjes”

 1. Heel leuk en wat goed dat je een eigenmaaksel recykleerde! Ik recykleer graag, maar dan wel kleding dat uit de winkel kwam, eigen maaksels, stof die al een keer door mijn handen ging, dan kan ik me niet zetten tot naar nieuw omvormen. Ik laat dan natuurlijk die eeuwige kapotte knieën buiten beschouwing, die worden wel weer opgelapt, zeker als het een zelf maak broek is.

 2. Mooie tienertopjes zijn dat !
  Het bloemetjes exemplaar zit , naar mijn gevoel , nét iets strakker bij de boordjes , dan het streepjestopje. Is dat met opzet ? Of komt het door de boordstof?
  Mijn tiener-kleindochter zou de halsuitsnijding vooraan toch iets lager willen .

  1. Dat komt idd door de boordstof denk ik. En wat de halsuitsnijding betreft: ik had ook die bemerking en in het definitieve patroon is de hals dieper! En niets houdt ons tegen om hem nóg dieperr te maken natuurlijk 😉

 3. Oh tof zeg! Super tienergerief! Of stoere-moeder-gerief! Flock daar nog wat Rock and Roll queen op en we gaan assortie zijn in augustus 😀

 4. De teleurstelling in mijn ogen, toen bleek dat uw prachtige dochter nog nét in dat kinderpatroon past… ik zag mezelf er al in rond flaneren ;). Ik vind ze allebei mooi, ik kan maar moeilijk kiezen tussen beide versies!

  1. #schaterlach, ik vrees dat wij twee niet in dezelfde maat passen. Maar allé, misschien doe ik toch een poging want ik vind het een fijn patroon!
   –trouwens érg benieuwd naar die Rock&RollQueen versie ;)–

 5. Maar waw! In mijn hoofd heb ik al meteen een paar versies voor Lilith gemaakt, én voor mezelf. Want ik durf stilletjes hopen dat ik ook nog in de grootste maat pas 🙂

  1. Zo, ik kocht het patroon meteen. En nu aan de slag!! Na mijn elvendertig andere naaiplannen, weliswaar…

Reacties zijn gesloten.