een tropische trui …

… voor niet zo tropische temperaturen.

Zijn jullie het nu ook zo beu, die ellendige regen en temperaturen die niet passen bij mid-juni? Ik wel alleszins. Was het eigenlijk al lente?

tropical sweater


Ik wilde T-shirts naaien voor de Zoon. Met korte mouwen, ja. Maar wat heeft dat voor zin als het weer voorlopig nog niet mee wil? Dus werden het Billies met lange mouwen, in sweatervorm. Want ik vond bij Babarum de stof waar ik al eeuwen naar op zoek was!

tropical sweater (collage21


Eeuwen als in een volledig jaar. Toen stond mijn boek nog in de voorbereidingsfase en zocht ik sweaterstof met één of andere tropische print. Nérgens vond ik wat ik zocht en ging uiteindelijk maar voor een mooi alternatief voor de Awesome Oslo.

tropical sweater (collage)


Maar plots dook ze dus op. En dan hou ik me niet in. Want ook een jaar na datum moest en zou ik zo’n trui maken.
Ik had nog effen grijze jersey liggen, overschot van de K3-truien, waarmee ik het voor- en rugpand maakte. Andersom had ook gekund. En misschien doe ik dat nog wel want ik heb nog sweaterstof voldoende!

tropical sweater 1


Ik probeerde voor het eerst ook het zogenaamde neklintje van An. Zo ziet de afwerking er opgeplooid eens zo goed uit, toch?

tropical sweater (folded)


De ideale trui voor het weer van het moment. Ik maakte hem op een uur tijd, de Zoon trok hem aan, we deden van fotoshoot en de trui ging niet meer uit. Zo hebben we het graag.

tropical sweater (close-up)

(stof bij Babarum – effen jersey bij Stoffenspektakel)

18 gedachten aan “een tropische trui …”

  1. Super … Moet de mijne ook nog verder afmaken! En die halsafwerking, toppie!!!

  2. De halsafwerking vind ik super! En ik ben ook zot van tropische prints.
    Mooie,stoere sweater!

  3. Schoon op zijn lijf zeg ! (mijn zoon draagt graag zijn palmbomen, maar dit zie ik hem nu eens niet dragen … bizar toch, he)

  4. Dit is gewoon een keitoffe sweater! Eentje die ik zou kopen moest ik hem zien hangen. En die neklintjes, ja, ik ben toch ook fan van zo'n propere afwerking!

  5. Als we met z'n allen nu deze tropische trui maken, moet die zon toch wel eens komen kijken?

Reacties zijn gesloten.