de tienerjurk (kcw #3 – spring 2016)

Ik bestelde enkele weken geleden een streepjestricot bij Mon Depot (snel! er zijn nog enkele coupons!). Tricot van de stevige soort, ideaal voor een kokerrok voor mezelf. Maar een mens verandert al eens van gedacht, nietwaar? Ik bleek al een streepjesshirt, een streepjesjurk en een streepjesmaxirok in mijn kast te hebben, en teveel van iets is nooit een goed idee.

striped teenage dress (skirt)


Gelukkig lopen hier nog wel meer streepjesfans rond en had ik sinds London Sew Social een patroon liggen dat de tiener zelf uitkoos.

striped teenage dress 1


De jurk werd uiteindelijk zodanig aangepast dat er van die oorspronkelijke Prilla Dress van Ralph Pink nog maar bitter weinig overbleef. Maar ik maak snel een échte Prilla voor Dochter 2, dat is al beloofd.

striped teenage dress (collage1)


Het bovenstuk is op het eerste zicht een nogal vreemd patroondeel: uit één stuk met een gebogen naad op de rug. Ik dacht niet dat het zou goed komen toen ik het knipte, maar toch.

striped teenage dress (back)

Ik werkte geen enkele naad af. Enerzijds omwille van de streepjes (wit garen op een zwarte streep of zwart garen op een witte streep, het zou altijd iéts zijn) maar ook omwille van de dikte van de tricot. Te veel dikke extra naden zou de belijning van de jurk niet ten goede komen, denk ik.

striped teenage dress (collage)

striped teenage dress (close)


Een blije tiener hier, want de jurk lijkt wel op haar lijf gegoten, zo mooi past ze.

striped teenage dress


En als nu die zon eens zou willen langskomen én blijven, dan ben ik helemaal content!

37 gedachten aan “de tienerjurk (kcw #3 – spring 2016)”

 1. Mooi hoe die streepjes middenachter wat naar boven gaan! Bedoel je met geen enkele naad afwerken dat de halslijn enz gewoon de kniplijnen zijn? Fan ook van de stolpplooien! (An)

  1. Door die gebogen achternaad gaan de streepjes inderdaad naar boven, wel grappig 🙂 En ja, halslijn, armsgaten en zoom zijn gewoon de kniplijnen.

 2. Wat een fijn patroontje! Dat ga ik eens van dichtbij bestuderen, want wat jij ervan gemaakt hebt is werkelijk stunning!

 3. Al weer zo'n zalig tienergerief. Ik hoop echt dat mijn kids mijn naaisels binnen een paar jaar ook cool genoeg vinden 😉 Voorlopig geniet ik nog van ridders en prinsessen gerief 😉

 4. Heel mooi! Heb net ook dat stofje in mijn stoffenkast liggen.. misschien dat ik er een june dress van maak in tricot 😀

 5. Echt perfect voor haar, en als ik zo eens doorklik naar de prilladress zie ik daar niet direct iet in maar als ik aan jouw dochters denk en het bekijk dan valt mijne frank wel.

 6. Vreemd dat ik deze schitterende tienerjurk pas nu ontdek !
  Begrijp het niet ; want daar kan je toch niet overheen kijken….zo'n coole jurk !
  Staat de jongedame overigens beeldig.

Reacties zijn gesloten.