shortama in’t dubbel

De Zoon heeft het ’s nachts snel te warm, dus 2 weken geleden drong de nood naar enkele pyjama’s met korte mouwen en broek zich op. Dat het ondertussen weer winter zou worden, daar had ik niet op gerekend dus schoot deze moeder snel in actie en maakte een shortama in’t dubbel.

shortama x2 (cactus3)


Een eerste exemplaar uit een couponnetje cactusstof van toen Madeline nog Madeline 1.0 was. De stof bleef relatief lang liggen, want ik kocht ze zonder doel. Het gevolg is dan dat ik vergeet dat ik ze heb.

shortama x2 (cactus)


Toevallig kwam ik ze tegen toen ik zocht naar de restjes van grijze streepjestricot om een andere pyjama mee te combineren. Enfin, om een lang verhaal kort te maken: ik knipte dan maar twee versies in 4 verschillende stoffen: cactussen én mijn derde gewonnen Elvelyckan Design stof.

shortama x2 (b&w3)


Vorig weekend, een weekend met blogvriendinnen (het is geen echt naaiweekend, daar hou ik niet zo van), werd er lang en uitvoerig beraadslaagd over de perfecte combinatie.
Cactussen met streepjes?
Cactussen met zwart?
Kruisjes met streepjes?
Kruisjes met zwart?
Zoals steeds zijn meningen dan totaal verdeeld en helpt het mij geen meter vooruit 🙂

shortama x2 (cactus2)


shortama x2 (b&w)

Voor het bovenstuk gebruikte ik nog maar eens de raglan-Billie van Zonen 09, voor de broek dat van de losse broek uit Stof voor Durf-het-Zelvers.

shortama x2 (b&w2)


shortama x2 (cactus1)

De Zoon en ik namen foto’s vlak na school gisteren. Toen we klaar waren vroeg hij om er eentje te mogen aanhouden “want hij kon er zo goed in bewegen”. Missie geslaagd dus, een comfortabele pyjama, het is er het weer voor.

shortama x2 (b&w1)(cactustricot bij Madeline – streepjestricot bij Den Depot – zwarte tricot bij Pauli – kruisjestricot bij Elvelyckan Design)

21 gedachten aan “shortama in’t dubbel”

    1. Haha 🙂 Jakob staat er inderdaad goed mee maar wat zou hij stralen met cactussen en streepjes 😉

    2. Nee Nele, zoals het uitgevoerd is, is de perfecte combi 😉
      En het zal wel zijn dat Jakob de pyjama wou aanhouden, beter pyjama weer dan nu gaan we (hopelijk) niet meer krijgen!

  1. Geen beter compliment dan dat ze zelfgemaakte kleren zo graag willen aanhouden.
    De cactussen zijn mijn favoriet, niet zozeer om de cactussen maar om de kleurencombinatie.

Reacties zijn gesloten.