glitter x3

Soms hebben collega’s een zot idee.
Een idee als: Zullen we K3 nadoen op het free podium van de tweedejaars?
Ik zeg dan natuurlijk ja, niet beseffende dat zoiets wel wat stress met zich meebrengt. En veel meer oefentijd dan toen je 15 was. Danspasjes leren, niet (meer) iets dat vanzelf gaat.

K3


Bovendien besloten we – nòg zotter – niet één maar twee nummers te playbacken. Voor Yaya Yippee sprokkelden we een cowgirl-outfit bij elkaar. Maar voor 10 000 Luchtballonnen maakte ik een sweater. Maal drie.

glitter sweaters


Simpel. Enkele meters grijze french terry, groene paillettenstof en blauw en bruin paillettenlint. En Urban Style voor de patronen ofcourse.

glitter


Ik haalde het idee hier, een nieuwe hype bij tieners, en maakte hun sweaters schaamteloos na. Zo’n K3’tje mag wel wat glitter hebben en ik wilde ab-so-luut niet in een lelijke regenboogjurk het podium op.

glitter sweater (collage2)


De groene paillettenstof knipte ik in een strook van 4 cm breed en was eigenlijk mijn plan B. De pailletten zijn fijner en er zit ruimte tussen zodat ik zeker was dat mijn naaimachine hierop niet zou tegensputteren.

glitter


De paillettenlinten in blauw en bruin stikten uiteindelijk ook makkelijk, wel met een iets dikkere naald. Geen probleem dus. Alleen mijn overlock deed wat lastiger op die plaatsen.

glitter sweaters (collage)

glitter sweater (collage1)


Ondertussen bestelden al 3 vriendinnen zo’n trui. 
Want every girl needs some glitter.
En het optreden? We hadden een enthousiast publiek en veel plezier, dat vooral!

glitter sweater(alle stoffen en lint bij Stoffenspektakel)

22 gedachten aan “glitter x3”

  1. Het bestaat, bewegend beeld. Een collega filmde en houdt het bij "voor persoonlijk gebruik". Gelukkig is mijn pensioen nog vér weg ?

 1. Super … geef je misschien ook een tip weg waar je het glitter lint of de paillettenstof vond. Ik loop al een tijdje met een idee rond, maar het geraakt niet eens in de ik-kocht-al-alle-benodigdheden-fase :/ Maar glitter is er ook bij.

  En welke naald gebruikte je? Want dat vroeg ik me dus ook af … of die het wel zou overleven?! 😉

  De urban style staat al op mijn kast!! 😀

 2. Geweldig! Als ik dit aan mijn bijna 17-jarige dochter laat zien, kan ik alle andere naaiplannen opbergen en onmiddellijk aan zo'n coole sweater beginnen…

 3. Hier hangt bij elke dochter ook zo'n sweater in de kast, maar ik heb ook al vaak gedacht:dat kan ik ook! Mooi gelukt bij jou!

 4. En voor zo een sweater reed ik dus, na veel gezaag, van Gent helemaal tot in Wijnegem. #wateenmoederlijdenkan
  De volgende maak ik dus ook gewoon zelf. Waar haalde je eigenlijk de strookjes pailletten?
  En die bewegende beelden die zo ik ook voor eigen gebruik houden. Ik was laatst één van de uitverkorenen om een optreden te verzorgen op de 100-dagen show van de zesdes. Dit geheel onvrijwillig! En ik vrees dat daar ook beelden van zijn.

 5. En die truien zijn kei draagbaar voor alledag! Ik kocht ook al pailletjes voor een lookalike voor zus. De Eva's doen precies aan synchroonnaaien 😉 (of alleszins aan ideeën. Mijn glitterstof moet nog wat wachten)

 6. Waw, voor je creativiteit! En nog meer respect voor je durf om je te smijten voor je leerlingen 🙂 Wou dat ik dat durfde !!!
  En nu zie ik jullie ook lesgeven in jullie nieuwste aanwinsten!!

 7. Geweldig!
  En wat goed dat je dat kon stikken met je machine! Goed ook voor mij, want het was vandaag dat ik dacht: dat ga ik voor Fien ook eens proberen. Want ook in het boerengat Zoersel duiken ze nu overal op. Maar tussen idee en uitvoering zit bij mij vaak wel wat meer tijd als bij jou. Helaas.

Reacties zijn gesloten.