ondraaglijk/ondraagbaar

Op The Fabric Sales kocht ik vorige maand een hoop basics, maar ook één nogal opvallende stof. Een soepelvallend dun iets met een luipaardprint in een roestige kleur. Er zat zilverdraad doorgeweven en ik vond het echt bij me passen, ideaal voor een topje met aangeknipte mouw.
Ik kreeg van een collega een geschikt patroon uit één of andere Burda waarmee ik aan de slag ging. En alles verliep goed. Tot ik het aantrok.

unwearable (top)


Door die zilverdraad die erin zit is de stof ongelooflijk onaangenaam om te dragen op je bloot vel. Ik probeerde er een topje onder, maar dat loste niks op aan de halslijn natuurlijk.

unwearable


Het schuurt.
Het prikt.
Het is ondraaglijk, echt.

unwearable (hem)


Ik beet even op m’n tanden voor de foto’s maar daarna had ik zelfs rode vlekken op mijn lijf. Bah.

unwearable (collage)


Jammer maar helaas, dat topje gaat waarschijnlijk de vuilbak in. Want om er nu een longsleeve met rolkraag onder te moeten dragen… Dat lijkt me een fashion statement van de verkeerde soort.
Too bad, volgende keer beter!

39 gedachten aan “ondraaglijk/ondraagbaar”

 1. Elk volgend mogelijk verdacht stofje dus eerst rond je lijf draperen voor je er teveel werk in steekt ;-). Het is nochtans wel schoon! Zonde!

 2. Heel jammer als jij het zo echt mooi vindt… waarom verkopen ze zoiets, he? Grrr.

  Voor mij is de combinatie van model, kleur en glans alleen niet zo erg subtiel of elegant. Met een zachter, niet glimmend stofje misschien gewoon ook mooier bij je, uiteindelijk?

 3. Zo jammer, want het is wel heel mooi!!
  Kan je het niet volledig voeren met een aangenaam dun katoentje?

 4. Jammer van de stof :-(, staat je echt wel!! Mss toch lichte voering proberen voor je het weggooit? Of er een tas van maken?

 5. Het staat echt prachtig! Ik zou ook gaan voor volledig voeren met een dun soepel katoentje. Echt zonde om weg te gooien. Maarre, welk patroontje is het, wil mij er ook wel aan wagen =)

 6. Oh, inderdaad zonde, want je bent een echte rock chick daarmee! 😉
  Hopelijk komt er nog een oplossing uit de bus (en heb je zin om daar aan te beginnen)!

 7. ik kan ook niet tegen die prikkende stofjes en heb dus ook wat miskopen in mijn kast liggen… mooi vanbuiten, maar o zo prikkend aan de binnenkant… echt zonde want het staat je goed!

 8. Oh, ik denk dat ik behoorlijk zou staan vloeken… Zo mooi en dan niet kunnen dragen… hopelijk ga je het niet zomaar weggooien en kan je er toch iets mee doen… een leuk tasje ofzo?

 9. Jammer, volgende keer de "vel-test" doen in de stoffenwinkel, zoals mijn kinderen dat ook doen.

 10. Oei, ik ben precies de enige die ook niet zo'n fan is van het uitzicht? Ik vind dat je er veel zwaarder mee lijkt dan je bent. Niet zo'n fan van dat patroontje dus. Maar wel superjammer van al het werk én van de stof die er zo leuk uitziet. (An)

Reacties zijn gesloten.