comfort soup (pin it – make it #8)

Soep gaat er hier altijd in. Het is mijn redder in lunchnood wanneer ik geen zin in brood heb. De allerlekkerste soep ter wereld liet ik jullie hier al eens zien, maar deze staat met stip op nummer 2 vanaf vandaag: Mexicaanse bonensoep!

mexican soup


Ik pinde het recept opnieuw via Uit Pauline’s Keuken en maakte ze vanmiddag klaar voor mezelf. Een grote pot, zodat de rest van het gezin ze vanavond kan proeven.

mexican soup (collage1)


Ik weet nu al dat het een succes zal zijn, want het extraatje erbij heeft feestallures: kaascrackers zeg!

mexican soup (crackers)


In de koelkast lagen nog enkele – al wat oude – tortilla’s. In stukken gesneden en met wat geraspte kaas erover even krokant bakken in de oven en het lijkt alsof ik mijn kroost chips geef als avondeten. Slim, toch?

mexican soup (collage)


Ik zou de pot leeggegeten hebben.
Comfort soup is het, lekker en troostend.

Voor de drama queen in mij.

12 gedachten aan “comfort soup (pin it – make it #8)”

  1. als kind heb ik uren boven mijn bord verse soep gezeten… echt… tot ze koud was en al en ik weigerde – koppig zijn zat er toen al in…
    Ik ben nog steeds geen soepfan en bij het lezen van 'bonen' kreeg ik een rilling (echt he :-)). Maar ik kan genieten van de foto's, van het 'idee van verse soep waar het hele huis naar ruikt'… maar eten… zelden :-).
    En die kaascrackers: dat wordt een hit vanavond, zeker weten!

  2. Heerlijk! Ook hier een grote soepfan.
    Ik pin deze, binnenkort ook op tafel hier, inclusief de crackers šŸ™‚

  3. Ze ziet er lekker uit maar laat me nu echt geen fan zijn van bonen.De gewone princessen bonen gaan er nog net in maar al de anderen,nee dank je.Gelukkig lusten jullie die wel,laat ze smaken zou ik zeggen en de crackers zien er goed uit!

  4. Ha, die kaascrackers, da's eentje om te onthouden. En de soep ook uiteraard, hier zit altijd een hele voorraad klaar wanneer de groenten uit de tuin allemaal moeten verwerkt worden. Zalig!

Reacties zijn gesloten.