number one (kcw #3 – winter 2016)

Dat sweaters maken iets van mijn favoriete bezigheden zou worden, had ik anderhalf jaar geleden nooit gedacht. De tricotvrees zat diep, heel diep. Het was Joke die me er toen overheen hielp. Als iemand je handje vasthoudt gaat alles altijd makkelijker.

number one sweater (back)


Ondertussen ben ik een tricotfan. Of toch als die van de stevige soort is. Ik heb nog altijd een beetje een aversie voor omkrullende randjes van flutstoffen, al weet ik dat daar trucjes voor zijn. Maar soit. Stevige tricot equals sweaterstof, dus kocht ik onlangs bij The Fabric Sales wat basics en maakte er een trui van voor de Zoon.

number one sweater

number one sweater (collage1)


De number one kocht ik bij Torosaurus. Els maakt de meest stijlvolle strijkapplicaties en stickers, haar smaak is helemaal de mijne. Sinds ze mijn hangtrui voorzag van een bijpassende opdruk, ga ik regelmatig kijken in haar mooie webshop.

number one sweater (up)


Het raglanpatroon van Billie werkt hier prima als sweaterpatroon, ik neem gewoon een maatje groter voor de breedte van alle patroondelen.

number one sweater (collage)


Het voor- en rugpand knipte ik uit effen grijze jersey. Voor de mouwen gebruikte ik een zwarte dikkere tricot met ruitjesreliëf.

number one sweater (close)


Het zal niet de laatste trui geweest zijn die ik maakte, vandaag laadde ik op het Stoffenspektakel weer een stapel rekbare stoffen in mijn boodschappentas. To be continued, dus…

(stoffen bij The Fabric Sales – boordstof bij Madeline de stoffenmadam – strijkapplicatie bij Torosaurus)

18 gedachten aan “number one (kcw #3 – winter 2016)”

  1. Hier ligt er ééntje klaar met het nummer 6 voor mijn brithday boy! Duidelijk dezelfde goesting 😉

  2. Oh wat fijn dat ik je er destijds overheen hielp, over die tricot vrees. Ik heb ook echte 'tricot/sweater periodes'. Niets zo fijn als van tijd tot tijd een snel en schoon maaksel vanonder uw machien te laten rollen.

  3. Keitof ! (en meteen ben ik ook overtuigd dat ik zeker die lichtgrijze sweater uit mijn kast kan combineren met de donkergrijze die ernaast ligt)

  4. Wow, heel tof! Die applicatie maakt het echt wel af!

    Ik hou ook niet van die flutstofjes… dan betaal ik liever wat meer om te kunnen werken met goede kwaliteit!

  5. Sweaters zijn echt de winnaars der naaiproducten: klaar in geen tijd en iedereen onder de indruk ("En dat kleedje van vorige week? Wat vond je daarvan? Daar staken uuuuuren werk in!" "Oh nee, dit vind ik toch stijlvoller" grrr) Deze zou Ilias met zo veel plezier dragen!

  6. Super tof, en de strijkapplicatie is inderdaad ook helemaal top! Ik begon met tricot (eerder uit onwetendheid, maar dat terzijde) en het blijft mijn favoriete stof om te gebruiken!

Reacties zijn gesloten.