dansende streepjes (pin it – make it #6)

De Mandy Boat Tee. Het klinkt niet erg hip vind ik. Doet me aan Barry Manilow denken. En aan The Love Boat. Maar ik pinde het toch, een hele tijd geleden. En today was the day. De dag dat ik het uitprintte, 20 pagina’s aan mekaar plakte en de boel in mekaar stikte.

striped tshirt 1


Het is een fluitje van een cent om te maken natuurlijk, zo’n oversized shirt. En al helemaal nu ik sinds kort eindelijk een boventransportvoet kocht.

Ein-de-lijk, inderdaad. Geen idee waarom ik dat nog niet eerder deed.
striped tshirt (collage)

Ik deed een paar kleine aanpassingen: het voorpand en rugpand werden elk 6 cm versmald, van de

boothals maakte ik een gewone, en de mouwen kortte ik met 5 centimeter in.  

striped tshirt

De streepjesstof is een miserie om te fotograferen. De boel danst continu. Het lijkt zelfs alsof er iets grondig mis is met de zoom. Jullie moeten me maar op mijn woord geloven dat het allemaal oké is.

striped tshirt (back)


Enfin, niet veel meer te vertellen over dit shirt dan dat het zoiets is dat ik wel eens in veelvoud zou durven maken. Tof ook om 2 stoffen of prints in te combineren.

striped tshirt (collage1)

striped tshirt (close)

Het patroon is gratis trouwens, gewoon te downloaden en huppakee!

(stof bij The Fabric Sales)

37 gedachten aan “dansende streepjes (pin it – make it #6)”

 1. ziet er een supercomfy t-shirt uit!
  En die boventransportvoet heb ik bij mijn machien gekregen, als kado ( 1 of andere actie ) maar heb ze nog niet uitgeprobeerd. Maakt dat echt zo'n verschil?

  1. Ik werkte de zomen af met een tweelingnaald én die boventransportvoet. De bovenste laag stof wordt dan niet meer 'weggeduwd', alles wordt even gelijkmatig getransporteerd tijdnes het stikken. Echt een groot verschil!

 2. Oh, dit is een leuke. Ik vind de combinatie van de nauwe mouw met het oversized voor-en rugpand geweldig. Maar 20 pagina's knippen en plakken… daar moet ik eerst mijn moed voor bijeenrapen.

  1. Mmm, ik sloeg toch wat stappen over om het te laten vooruit gaan hoor, Eva. De eerste knip bijvoorbeeld, én het overtekenen, want het patroon komt maar in 1 maat 😉

 3. Hij staat je super. Ik moest wel lachen met je aanpassingen. Er schiet niet zo veel over van je simpele patroon 😉 Ik heb een tijdje geleden een boventransportvoet gekocht en nog steeds niet gebruikt. Toch maar eens testen denk ik.

 4. daarom hou ik van mijn pfaff: ingebouwde boventransportvoet: ik zou nooit meer zonder kunnen. En zo'n T-shirt is echt iets voor uw lijf, top! Ik ga me er zelf niet aan wagen. En zijn het niet de streepjes die niet dansen maar gij die niet goed stil kunt staan :-)? Anyhow: blij dat gij zo'n wiebelt, het leven gaat er serieus door vooruit, pin zes al! Goed bezig kan ik dan alleen maar concluderen!

 5. Leuk seg 🙂
  Lijkt me een fijn truitje voor te dragen als ik naar de yoga ga 🙂 Dus ik denk dat het hier ook gepind gaat worden.
  Ik maakte deze keer iets volgens 1 van jouw tutorials voor mijn Pin it and make it 😉

Reacties zijn gesloten.