the cool kid

Maanden geleden koos ik bij Madeline de Stoffenmadam een grijsgroene tricot uit. Die tricot moest een comfortabele broek worden voor de Zoon, ik wist zelfs al welk patroon ik daarvoor zou gebruiken: de Randy broek uit La Maison Victor (zomer 2014).

randy sweatpants (sitting)


Dat het zo lang duurde eer ik die broek effectief maakte, lag aan het niet kunnen doorhakken van een knoop. Aan de zijnaad zit namelijk een strook die in een contrasterende stof zou kunnen, en ik kon maar niet beslissen welke kleur ik daarvoor zou nemen.

randy sweatpants (collage1)


Uiteindelijk contrasteerde ik dus niet, en gebruikte alleen zwarte paspelband.

randy sweatpants (detail)


Ik zette boordstof aan de zomen, omdat ik dat mooier vind.

randy sweatpants (close-up)


De broek heeft een laaghangend kruis met een scheve naad, die in mijn beleving niet altijd even mooi valt tijdens het dragen. Al snel kruipt dat kruis omhoog naar waar een kruis eigenlijk hoort, en zorgt dan voor een… tja… bobbel. Een dikke bobbel. Wat nogal raar oogt bij een kind van acht. In my opinion.

randy sweatpants (collage)


Sinds de stoffenwinkel van Nancy en An verwoest werd door een brand, kan ik jullie niet meer doorsturen naar precies deze tricot. Maar geloof me: het aanbod rekbare stoffen werd er niet kleiner op daar! Ik zag al wat van de gloednieuwe winkel, waar jullie vanaf maandag 15 februari weer terecht kunnen voor ongelooflijk veel moois.

randy sweatpants


De Zoon vindt de broek heel cool en supergemakkelijk. Natuurlijk: geen ritsen of knopen, enkel een elastiek in de taille. Bewegingsvrijheid te over ook, met of zonder bobbel.
(stof bij Madeline)

26 gedachten aan “the cool kid”

  1. Tof broekje. Ik heb ook nog getwijfeld om die te maken maar koos dan toch maar voor de mini hudson. Die boordstof is veel mooier onderaan. I agree! Er wordt al uitgekeken naar de nieuwe winkel van Madeline, na alles wat ik al zag verschijnen op fb…

  2. Ik maakte ooit ook eens een "gelijkaardige kruisenbroek" voor de jongste zoon, maar ondertussen werd hij wel gebombardeerd tot zijn favoriete joggingsbroek ! Maar ik deel je mening qua uitzicht. Maar kijk, als zij dat comfy vinden en als de stofkeuze en afwerking al super zijn … dan nemen we dat erbij he !

  3. Ik ben fan vd Randy ee, maakte die al een paar keer en ook in katoen, de andere helft van den blog heeft het pertang ook moeilijk met het broekske! Toppertje hij ga die afdragen da ge nie kunt volgen me wassen!

  4. ik vond het in het boekje al een rare naad maar wel een topmodel zo te zien.
    In die nieuwe winkel zal zeker en vast genoeg joggingstof te vinden zijn, ik kwam er daarnet nog en er wordt nog stof verwacht 😉

  5. Jammer he, maar ik zou me daar dus ook aan storen en niet mee laten buitenkomen… maar ja, niet alles kan geweldig zijn! 😀

  6. Ik zag de ig-foto en dacht: huh, waarom heeft ze er een schuine v gemaakt, dagatochtrekken! Ben ik blij dat het de schuld is van t boekske ?

  7. Ik zou al maanden een nieuwe sportbroek maken voor de zoon … nu ligt de stof al klaar en ben ik op zoek naar een goed patroontje. Het verticaal doorsnijden, dat kan ook bij andere modelletjes hé. Bedankt om je ervaring te delen!!

  8. Zo ziet ze er in ieder geval tof uit. Ik twijfelde nog over het patroon, maar ga het dan toch maar laten, want bobbels zijn ook bij vier-jarigen niet echt okee. Ik hoop dat ze toch veel gedragen wordt, want ze ziet er super comfy uit!

Reacties zijn gesloten.